Cvjetni simbol grada

Dani kamelija u Opatiji od 15. do 20. ožujka

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER



Čudesnu ljepotu kamelije, cvjetnog simbola Opatije, predstavit će Dani kamelija u Opatiji, što se održavaju od 15. do 20. ožujka, u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija Opatija, uz potporu Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatija i Komunalnog društva Parkovi.


Kavane Opatije te vološćanska slastičarnica Kaokakao nudit će prodaju slastica s temom kamelije, koja će biti i motiv brojnih događanja, počevši s »Plesom u društvu s kamelijama«, uz pratnju Trija Rio i Jozefine, koji je na programu večeras u 20 sati. Tradicionalna izložba kamelija centralna je smotra manifestacije, a otvorenje ovogodišnjeg, 8. izdanja izložbe održat će se 18. ožujka u 18 sati u UP Juraj Šporer.


Posjetitelji će na izložbi moći ocjenjivati žive cvjetove kamelija, ali i razgledati fotografije biljaka i cvjetova te slike LD Kvarner i djece OŠ Rikard Katalinić Jeretov te kupiti suvenire i gastronomske slastice na temu kamelija. Posebnost ovog događanja bit će i premijerno predstavljanje prvog broja lista »Opatijske kamelije«, uz nastup sopranistice Katarine Toplek i klavirsku pratnju Matea Žmaka. Opatijska izložba živih cvjetova kamelija ostaje otvorena do 20. ožujka.




Uz to, 19. ožujka u 15 sati ispred vile Angioline održat će se susret donatora kamelija koje će biti posađene uz ceremoniju upisa u Zlatnu knjigu u Vili Angiolini, a u 16.30 sati nastupit će dr. Mihalj Ivković na harmonici, također u UP Juraj Šporer. Dan kasnije na istom mjestu, u 12.30 sati nastupit će učenici Glazbene škole Mirković.