Svjetski prvak

DOČEK U VOLOSKU: Pjesma, bakljada i zagrljaji i kupanje za Enrica Marottija

Marina Kirigin

Enrico Marotti/M. GRACIN

Enrico Marotti/M. GRACIN

Od srca vam zahvaljujem što ste  ovdje uz mene, ali i što me inače podupirete i podržavate – rekao je Marotti 



VOLOSKO Uz pjesmu, baklje, tople zagrljaje i tradicionalno kupanje u vološćanskoj lučici, prijatelji jedrenja i Vološćani dočekali su svog svjetskog prvaka u jedrenju na dasci Enrica Marottija. Vološćanski surfer koji se na tek završenoj svjetskoj smotri u Danskoj popeo na najviše postolje u disciplini slalom, dočekan je na najljepši mogući način ispred svog matičnog kluba, Društva sportova na moru Volosko, okružen prijateljima, obitelji, jedriličarima, Vološćanima.


Nakon što je slavlje započelo bakljama, poljupcima, te čestitkama predstavnika Grada Opatije i Sportskog saveza Grada Opatije, Enrico, kojeg su u profesionalnoj svjetskoj surferskoj organizaciji (PWA) nazvali i Manimal (man i animal) ili »čovjek životinja« zbog svoje izdržljivosti, snage i superiornosti, zahvalio se svima na dolasku i rekao kako su mu ovakvi dočeci velika motivacija za daljne sportske izazove.


– Od srca vam zahvaljujem što ste ovdje uz mene, ali i što me inače podupirete i podržavate – rekao je Marotti, a predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin podsjetio kako se Enrico u klubu u Voloskom pojavio pred desetak godina frkave kose, kako su mu se u početku, kod njegovih prvih pokušaja na dasci mnogi smijali, a kako se danas Morotti može smijati njima sa najvišeg svjetskog postolja.




Čestitke su mu uz predsjednika Sportskog saveza Grada Opatije uputili i zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić i predsjednik Vijeća Robert Kurelić. Po već ustaljenom običaju vološćanskog kluba Enrico Marotti završio je u moru, a u jednom od naleta s njim se u moru našla i njegova klupska kolegica, uspješna surferica Vedrana Brnčić.