Ho-ho-ho

ČAROLIJA U BIJELOM Božićna bajka u Parku prirode Učka: Snijeg i djeca dočekali dragog djedicu na Poklonu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



UČKA Božićna bajka u Parku prirode Učka, na Poklonu, započela je danas u pravim zimskim uvjetima, uz temperaturu od minus tri, jaku buru, ali i »dar s neba« za ovakve priredbe – snježne pahuljice. Prvi posjetitelji predblagdanske čarolije u bijelom, dobro zabundani i spremni za doček Djeda Božićnjaka koji je svaki čas trebao stići u svojoj kočiji koju je vukao konj, na Učku iz daleke Laponije, čekali su ga u šatoru i ispred kućice Djeda Božićnjaka.


Najnestrpljivija su bila djeca, pedesetak njih s područja Učke, te iz Opatije i Lovrana, pristiglih na prvi ovogodišnji susret s »dobrim čovjekom s bijelom bradom«. Uz male Učkare, Djedicu su dočekali mališani iz opatijske glazbene igraonice Girotondo, kao i mali ribari ŠRD-a Zubatac iz Lovrana, dok susjedi s druge strane Učke, iz Istre, djeca iz vrtića Lupoglav nisu došla zbog zastoja na cesti, te će po svoje darove doći sutra.



Kako se približavao trenutak u kojem će se začuti ono veselo »ho-ho-ho«, snijeg je sve više i više padao, pa je doček Djeda Božićnjaka doista nalikovao snježnoj bajci, a svi koji su došli imali su priliku u našem kraju, nedaleko mora doživjeti čari života na dalekom sjeveru. 




Božićna bajka na Poklonu će inače trajati  u petak od 16 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati, pa svi mališani koji žele prišapnuti Djedu Božićnjaku svoje blagdanske želje, mogu doći na snijegom omotanu Učku. Preporuka je organizatora da se pritom prikladno i toplo obuku, a budući da se ovakvom zimskom ugođaju ne može odoljeti, u Parku prirode očekuju i do 400 djece dnevno.


Opširnije u tiskanom izdanju