Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ho-ho-ho

foto ČAROLIJA U BIJELOM Božićna bajka u Parku prirode Učka: Snijeg i djeca dočekali dragog djedicu na Poklonu

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 18:23 2018-12-13T18:23:00+01:00

UČKA Božićna bajka u Parku prirode Učka, na Poklonu, započela je danas u pravim zimskim uvjetima, uz temperaturu od minus tri, jaku buru, ali i »dar s neba« za ovakve priredbe - snježne pahuljice. Prvi posjetitelji predblagdanske čarolije u bijelom, dobro zabundani i spremni za doček Djeda Božićnjaka koji je svaki čas trebao stići u svojoj kočiji koju je vukao konj, na Učku iz daleke Laponije, čekali su ga u šatoru i ispred kućice Djeda Božićnjaka.

Najnestrpljivija su bila djeca, pedesetak njih s područja Učke, te iz Opatije i Lovrana, pristiglih na prvi ovogodišnji susret s »dobrim čovjekom s bijelom bradom«. Uz male Učkare, Djedicu su dočekali mališani iz opatijske glazbene igraonice Girotondo, kao i mali ribari ŠRD-a Zubatac iz Lovrana, dok susjedi s druge strane Učke, iz Istre, djeca iz vrtića Lupoglav nisu došla zbog zastoja na cesti, te će po svoje darove doći sutra.

F1312AM26
Djed Mraz na Poklonu / Foto Marin Aničić

Kako se približavao trenutak u kojem će se začuti ono veselo »ho-ho-ho«, snijeg je sve više i više padao, pa je doček Djeda Božićnjaka doista nalikovao snježnoj bajci, a svi koji su došli imali su priliku u našem kraju, nedaleko mora doživjeti čari života na dalekom sjeveru. 

Božićna bajka na Poklonu će inače trajati  u petak od 16 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati, pa svi mališani koji žele prišapnuti Djedu Božićnjaku svoje blagdanske želje, mogu doći na snijegom omotanu Učku. Preporuka je organizatora da se pritom prikladno i toplo obuku, a budući da se ovakvom zimskom ugođaju ne može odoljeti, u Parku prirode očekuju i do 400 djece dnevno.

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.