Pošumljavanje Učke

Budi BUKVAlan: 300 palačinki za vrijedne volontere koji su posadili 2.500 bukvi

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Nakon pošumljavanja, na Poklonu je otvorena izložba fotografija »25 godina Žmerga«, kao zahvala svima koji su u tom razdoblju pridonijeli tome da Liburnija bude zelenija, a Učka što očuvanija



Ekološko društvo Žmergo iz Opatije proslavilo je 25 godina uspješnog djelovanja zajedno sa svim ostalim mnogobrojnim volonterima koji su se odazvali akciji pošumljavajući Učku.


U zamjenu za 25 svjećica na rođendanskoj torti, ljubitelje prirode je u šumskom ambijentu dočekalo 2.500 sadnica mlade bukve.


Kako bi sadnja bila u skladu s rođendanskim slavljem, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija je obradovalo sve koji su dali doprinos akciji s 300 palačinki.




Nakon pošumljavanja, na Poklonu je otvorena izložba fotografija »25 godina Žmerga«, kao zahvala svima koji su u tom razdoblju pridonijeli tome da Liburnija bude zelenija, a Učka što očuvanija.


Akcija pošumljavanja »budi BUKVAlan« dio je programa opatijskog susjedstva, u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, dijela projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.