Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. siječnja 2020.
Zdrava manifestacija

Buđenje duha i tijela: U Opatiji počela priredba ''Ožujak – oaza wellnesa''

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2019. u 21:26 2019-03-02T21:26:13+01:00

OPATIJA Drugi dan ožujka u Opatiji je protekao u znaku buđenja duha i tijela, jer je započela manifestacija »Ožujak – oaza wellnessa« uz koju će se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije tijekom cijelog mjeseca nuditi raznovrsni programi iz domene zdravog života. Da je opatijsko podneblje itekako ljekovito i da utječe na dobrobit organizma poznato je dugi niz godina, a ove se obilježava i okruglih 130 godina zdravstvenog turizma na ovim prostorima.

Nakon jutarnje trening šetnje, u parku Angiolina prepunom rascvjetanih kamelija, organizirano je prvo ovogodišnje nordijsko hodanje kroz povijest Opatije. Istovremeno je u hotelu Četiri opatijska cvijeta održan Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote na kojemu su se uz besplatan ulaz predstavile mnoge institucije, zdravstvene, obrazovne i ugostiteljsko-turističke tvrtke i wellness centri. Opatijski gastronom Damir Perman sa suradnicima na vrlo je atraktivan način i uz degustacije privlačio publiku prema kutku zdrave prehrane, a posebna atrakcija sajma bila je virtualna vožnja biciklom od Opatije do Mošćeničke Drage koju su posjetitelji  mogli doživjeti zahvaljujući trenažeru na koji je bicikl postavljen.

Održana su i brojna predavanja i radionice na temu stresa, pravilne ishrane, detoksikacije, joge i tajni čovjekova zdravlja, a uz ostale, motivacijsku radionicu je vodio poznati trener Mario Mlinarić. Denis Delogu je govorio o zdravlju i prehrani, Mladen Delač predstavio vježbe joge i autogeni trening, Paolo Šorić iz Thalassotherapije Opatija predavao je o rehabilitaciji i predstavio zainteresiranima rehabilitacijske vježbe, dok je osnivačica Medical Wellness akademije Jelica Popić obradila temu zdravog spavanja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.