Dan Mošćeničke Drage

Bogat program: Marinina uz ribarsku feštu, klapu Intrade i vatromet

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



MOŠĆENIČKA DRAGA Obilježavanje Marinine, odnosno Dana Mošćeničke Drage, i ove godine će proteći uz raznolik program koji će završiti velikom ribarskom feštom i koncertom dalmatinske klape Intrade predvođene Tomislavom Bralićem, te raskošnim vatrometom.


Ovogodišnja Marinina započinje danas u Mošćeničkoj Dragi uz podjelu nagrada za najljepši balkon i okućnicu, te nastup zborova Općine. Sutra već od 9 sati na rasporedu su različita sportska natjecanja, te od 20 sati zabava u autokampu »Draga« uz Acoustic Life Band, a u Brseču će se obilježiti blagdan sv. Marije Magdalene. Navečer u 20.30 sati u Galeriji Zajednice Talijana u Mošćeničkoj Dragi bit će otvorena izložba akademske slikarice Jasne Šikanja.


U nedjelju će Marinina ući u završnicu uz otvorenje izložbe slika akademskog slikara Claudia Franka pod nazivom »Pejzaži i vedute Brseča«, u galeriji Eugena Kumičića u Brseču u 19.30 sati, ali i u Mošćeničkoj Dragi, uz ribarsku noć i zabavu uz Marinero band. Svirka je na rasporedu od 17 sati, u 18 će biti misa na otvorenom uz blagoslov mora i mornara, a od 21.30 najavljen je nastup Tomislava Bralića i klape Intrade i u pola noći vatromet.