Na testu

Biciklistički asovi tima Bahrain Merida nakon Thalassotherapije spremni za sezonu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Svi biciklisti iz biciklističkog tima Bahrain Merida uspješno su prošli sva testiranja i na osnovi rezultata, s punim pravom mogu očekivati izvrsne sportske rezultate u narednom razdoblju. Nismo ni sumnjali da će biti drugačije – rekao je dr. Vedran Buršić



OPATIJA Vincenzo Nibali, Enrico Gasparotto, Ion Izaguirre i Sony Colbrelli, vrhunski sportaši, svjetski poznati biciklisti iz Bahrain Merida Pro Cycling Teama, jučer su u Opatiji, u Specijalnoj bolnici Thalassotherapia završili kompletne liječničke preglede koji su im potrebni za dobivanje licence za iduću sezonu biciklističkih natjecanja. Na večernjoj press konferenciji održanoj u Thalasso Wellness Centru pred brojnim domaćim i stranim novinarima, članovi ovog tima zahvalili su opatijskim domaćinima na brzoj i profesionalnoj usluzi, pohvalivši pritom i kompletno osoblje ove poznate zdravstvene ustanove, ali i Opatiju, te specijalno odlične vremenske uvjete koji su ih ovdje dočekali. Pored glavne zvijezde Vincenza Nibalija i njegovih sportskih kolega, o boravku u »kraljici hrvatskog zdravstvenog turizma« još su govorili i Vladimir Miholjević, Brent Copeland, te dr. Marijan Koršič, a uime domaćina, dr. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije, dr. Vedran Buršić, te zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin.


Sportski dragulji


– Iznimno mi je drago što ovdje u Thalassotherapiji mogu pozdraviti ovu vrhunsku ekipu sportaša. Drago nam je da je rad ove ustanove na polju sportske medicine prepoznat i izvan granice Hrvatske, što dokazuje i sama činjenica što ste nam ukazali svoje povjerenje, pa se ovdje danas nalazi jedan kompletan biciklistički tim. Obavezan liječnički pregled je neophodan u sklopu testiranja za dobivanje licence za profesionalna natjecanja u predstojećoj sezoni. Ovo je već druga vrhunska profesionalna ekipa koja nam je ukazala čast i dala nam obavezu da opravdamo njihovo povjerenje. Sastavni dio liječničkog pregleda uključivao je elektrokardiogram, ergometriju, spirometriju, ergospirometriju i ultrazvuk srca. Svi biciklisti iz Bahrain Merida biciklističkog tima uspješno su prošli sva testiranja i na osnovu rezultata, s punim pravom mogu očekivati izvrsne sportske rezultate u narednom razdoblju. Nismo ni sumnjali da će biti drugačije – rekao je dr. Vedran Buršić.


Dr. Marijan Koršič iz liječničkog tima biciklističke ekipe zahvalio je domaćinima na pruženim uslugama.– Za testiranje naših sportskih bisera, naših dragulja odabrali smo vašu ustanovu s punim povjerenjem i nadamo se i daljnjoj suradnji. Dobar glas o vama prenosit ćemo dalje. Sada imamo dokaz da su naši sportaši spremni nositi svo breme fizičkih napora te da će moći podnijeti četiri sata natjecanja tijekom kojega na primjer srce ispumpa oko 10.000 litara krvi, a u isto vrijeme pluća moraju ispumpati oko 60.000 litara zraka. Zbog toga nam ovaj pregled puno znači i iskreno vam se zahvaljujemo na potvrdi da je cijela ekipa u potpunosti spremna – rekao je dr. Koršič, a veliko zadovoljstvo zbog rezultata pregleda izrazio je i Vladimir Miholjević, sportski direktor Bahrain Merida Pro Cycling Teama.

Lijepo iskustvo


– Opatija i ova regija će nakon ovog posjeta vrhunskih biciklista i njihovih pozitivnih dojmova dobiti veliki promotivni plus – rekao je Mihaljević.Zatim su na red došli i sami biciklisti, a njihovo obraćanje javnosti je otvorio najpoznatiji među njima – Vincenzo Nibali.– Moram reći da je sve ovo u Opatiji za mene jedno lijepo iskustvo i prilika da bolje upoznam kolege iz sportskog tima. Ovdje u zdravstvenoj ustanovi smo jako lijepo primljeni, no dok sam ja učinio samo neke od pregleda, moji su kolege napravili kompletna testiranja i nakon što smo dobili rezultate, zadovoljni možemo krenuti u daljnje pripreme za natjecanja i vožnju – izjavio je Niboli, a Hrvatsku, Opatiju i profesionalnost osoblja pohvalili su i ostali biciklisti, zadovoljni što su pretrage pokazale da su u potpunosti zdravi i da je njihova kondicija u odličnom stanju.