Kristalna dvorana

Bečki bal: Opatija zaplesala u ritmu valcera

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić



OPATIJA Prijateljski gradovi Beč i Opatija dodatno su pojačali suradnju i bliske odnose pod kristalnim lusterima prekrasne dvorane hotela Kvarner u Opatiji, gdje je održan jedanaesti po redu Bečki bal. Mnogobrojni ugledni gosti, diplomati, gradonačelnici i članovi bečke političke i gospodarske elite, kao i poduzetnici i dostojanstvenici iz Opatije i okolice u svečanom ruhu uživali su u programu prepuštajući se plesu uz ritam valcera, ali i okusima tradicionalne bečke kuhinje. Uz domaćine, gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića sa suprugom, na ovogodišnji se Bečki bal u Opatiji odazvao i predsjednik bečkog Gradskog vijeća Ernst Woller.


– Ovo nije moj prvi posjet Opatiji jer sam ovdje boravio već nekoliko puta. I moram reći da se svaki puta kada dođem ovamo, osjećam kao kod kuće. Bečki bal u Opatiji je za mene jedan od najboljih balova koji se na ovaj način organiziraju budući da je ambijent u Opatiji jedinstven i sve zajedno izgleda poput malog Beča. Opatija i Beč njeguju blisko prijateljstvo i partnerstvo i tako će biti i ubuduće – rekao je tijekom bala Woller.


U dobrom raspoloženju, uz druženje s prijateljima i upoznavanje novih, ova je bečko-opatijska večer brzo prolazila, a kulminacija se dogodila uz ponoćni vatromet te degustaciju gigantske Sacher torte dugačke nekoliko metara. Bečki bal je otvoren uz nastup plesne škole Tanzkomitee i orkestra Original Wiener Strauss Capelle.Uz ostale goste, glazbeno-plesna, ali i gastronomska manifestacija oduševila je ministricu savjetnicu austrijskog veleposlanika u Hrvatskoj Martinu Klenner-Auvillain.

– Ovdje u Opatiji je sve vrlo elegantno i magično i jako mi se sviđa. Neprestano se volim vraćati u Opatiju na razne lokacije na kojima se nalaze vrlo slične stvari, baš kao i u mojoj zemlji. Prekrasan doživljaj – izjavila je Martina Klenner-Auvillain.