Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
14. studenoga 2019.
Spor

"Barikade" na opatijskoj Slatini: Stanar zgrade parkirao auto na ulaz u kafić

"Barikade" na opatijskoj Slatini: Stanar zgrade parkirao auto na ulaz u kafić
"Barikade" na opatijskoj Slatini: Stanar zgrade parkirao auto na ulaz u kafić
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2019. u 9:43 2019-07-04T09:43:23+02:00

Neobičnu »barikadu« postavio je Božidar Mirković, jedan od stanara zgrade u kojoj se nalazi lokal, koji vodi privatni sudski spor s vlasnikom lokala Elita Tonom Markuom oko korištenja terase

OPATIJA - Ekstremne ljetne temperature jučer u Opatiji dodatno je »začinio« neobičan prizor – osobni automobil parkiran točno na ulazu u buffet Elita na opatijskoj Slatini, preko puta opatijske najveće plaže.

Vozilo je onemogućilo prolaz do ugostiteljskog objekta, a fotografije koje su s turizmom teško spojive, poslao nam je vlasnik ugostiteljskog obrta Elita Ton Marku. Ovaj »stari« slučaj o kojemu je ovaj list višekratno izvještavao, tako je u srpnju 2019. godine ponovo aktualiziran.

Ukratko, spomenuti ugostiteljski objekt posluje u prostoru koji je u vlasništvu Grada Opatije, no 20-ak »kvadrata« terase je u suvlasništvu 20-ak stanara zgrade i premda je većina dala suglasnost opatijskom ugostitelju da je može koristiti, jedan među njima se tome protivi i sudskim putem zahtijeva deložaciju. Obje strane smatraju da su u pravu i dok traju sudski procesi, među kojima je do sada prema jednom rješenju bila i odluka o uklanjanju stolova s terase, no zatim je, navodi Marku, došlo i do obrata u postupku pa mu je ponovo omogućen rad, Opatija uz ovakve scene gubi na imidžu »kraljice turizma«.

– Radim po zakonu i imam uredne papire, među kojima i potpisanu i važeću suglasnost gotovo svih stanara koji su suvlasnici terase – rekao nam je jučer Marku koji je u društvu supruge Roze sjedio na terasi, ali ući u lokal Elita zbog auta koji je bio parkiran na način da je blokirao prilaz, bilo je nemoguće. Intervenirali su policija, državni inspektorat i nadležni u Gradu Opatiji, no auto je i dalje bio parkiran na terasi.

– Kad smo jutros došli na posao, čekao nas je ovaj prizor. Što reći? Auto je parkirao Božidar Mirković, čovjek koji nam putem privatnih tužbi pokušava onemogućiti poslovanje – požalio se Ton Marku koji kaže da će se cijeli slučaj koji traje već godinama, u studenom ove godine ponovo »pretresati« na sudu budući da je parnica, po njegovim riječima, ponovo vraćena – na početak.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.