Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Dobre vibracije

Balinjere su zarošćale: Četiri stotine sudionika u velikom finalu uzbudljivog maškaranog vikenda u Opatiji

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2019. u 18:13 2019-02-24T18:13:00+01:00

Balinjere su zarošćale. Zdolun se kalalo staro i mlado. Bilo je puno leteće avijacije. Krila su imali avioni, crni Čarlijevi anđeli, leptiri, pčelice, bubamare, a dionicom od hotela Bristol do Slatine »proletio« je i i Supermen. Svi oni na svojim vozilima na kugličnim ležajevima, monopatinama, karićima, »merikanskim« vozilima činili su dio još jedne tradicionalne karnevalske priredbe, 36. opatijske Balinjerade.

Četiri stotine sudionika svoju brzinu, maštovitost i kreativnost pokazalo je pred nekoliko tisuća posjetitelja nakon što su Balinjeradu defileom otvorile Opatijske mažoretkinje, Puhački orkestar Lovran i »otac« Balinjerade Duško Jeličić Dule koji se sa svojim gostima, predstavnicima Riječkog karnevala, gradskim čelnicima, spustio prvi opatijskom ulicom.

Bilo je to veliko finale uzbudljivog maškaranog vikenda u Opatiji koje je donijelo pregršt dobrih vribracija, osmijeha, a u kojem su mogli sudjelovati i posjetitelji spuštajući se na »taxi balinjerama«. U organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije i ove godine izabrane su najljepša merikanska vozila i Miss Balinjerade.

Nagrade »za lepo videt« dobili su Odred letećih medvjedića i Pčelice i prijatelji u parku, a titulu Miss Balinjerade ponio je Igor Korić.

Balinjerada je završila već tradicionalnom »Kukalkom«, morskom verzijom Sinjske alke u kojoj su Opatijski kukali ponovo zajahali »morske konjice« i u plitkome moru na Slatini uprizoriti svoje viđenje poznatog natjecanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze