Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Kristalna dvorana hotela "Kvarner"

Bagarić, Sabljak, Baučić i Stipaničev na Uskršnjem koncertu u Opatiji

foto: AP
foto: AP
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2011. u 17:52 2011-04-17T17:52:49+02:00

Poznati izvođači kazališta »Komedija« Sandra Bagarić, Renata Sabljak, Ervin Baučić i Đani Stipaničev ponovo će se, nakon uspješnog Božićnog koncerta, okupiti u Opatiji na Uskrsnom koncertu

OPATIJA  Kvartet »Zvijezda«, odnosno poznati izvođači kazališta »Komedija« Sandra Bagarić, Renata Sabljak, Ervin Baučić i Đani Stipaničev, nakon uspješnog Božićnog koncerta krajem prošle godine, ponovo će se okupiti u Opatiji na Uskrsnom koncertu koji će se održati u Kristalnoj dvorani hotela »Kvarner« u petak, 22. travnja s početkom u 20 sati.

Uz četverolist pjevačkih zvijezda nastupit će i Revijski orkestar pod ravnanjem Josipa Cvitanovića, a na repertoaru će se naći duhovne skladbe Albinonija, Mozarta, Schuberta, Verija, Bernsteina i Lloyda Webera.

– Ovaj koncert je nastavak božićne priče na koja je u Opatiji izvsno prihvaćena. Koncert će se sastojati od tri tematska djela – prvi će biti repertoar popularne klasike, na središnjem dijelu ćemo uvesti i popularne melodije, a završni će dio biti posvećen Uskrsu, pa ćemo izvesti poznate songove iz mjuzikla »Jesus Christ Superstar«.

Čitav koncert bit će praćen video projekcijama, u koje ćemo uvrstiti i snimke opatijskih sakralnih objekata, a poruka koncerta bila bi »milost i mir u cijelom svijetu«, kazao je Tedi Lušetić, voditelj marketinga kazališta »Komedija«. Dodao je i kako se ovakvim koncertima stvara i dodatna vrijednost opatijskog turističkog proizvoda.

– Ponosan sam na Grad Opatiju koji je prepoznao značaj umjetnosti u turističkoj promidžbi. Siguran sam da će za Uskrs Opatija, kao i obično, biti puna turista, koji će posjetiti i ovaj koncert i ponijeti sa sobom nezaboravni kulturni i duhovni događaj, poručio je Lušetić.

Kako je ovaj koncert svojevrsni nastavak Božićnog koncerta, v. d. ravnateljice Festivala Opatija Zlata Torbarina poručila je da će svi oni koji zbog lošeg vremena nisu mogli iskoristiti karte za Božićni koncert, moći ih zamijeniti za ulaznice Uskršnjeg koncerta. Za sve ostale, cijena karata je 80 i 100 kuna.

– Ovim koncertom na neki način završavamo kazališno-glazbenu sezonu zime i proljeća 2011. godine, iako nam ostaje još jedna dječja predstava nakon Uskrsa, te se okrećemo događajima našeg centralnog, ljetnog, sezonskog perioda, zaključila je Torbarina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.