Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Samo autohtono

Adventski sajam na Slatini - užitak za sva osjetila

Adventski sajam na Slatini - užitak za sva osjetila
Adventski sajam na Slatini - užitak za sva osjetila
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 12:56 2018-12-13T12:56:28+01:00

Sajam će okupiti proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i zaleđa uključene u projekt Feel&Taste koji ima cilj prezentirati blagodati i najbolje od najboljeg

OPATIJA Prekogranična suradnja Opatije i Portoroža na projektu Riviera4Seasons2 dovest će ove godine u Opatiju još jednu »poslasticu« i to Adventski sajam na Slatini koji će započeti 14. prosinca i trajati do 2. siječnja svakoga dana od 11 do 18 sati kao nezaobilazan dio Najljepšeg adventa uz more – javili su organizatori iz Turističke zajednice i Grada Opatije.

Sajam će okupiti proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u program Feel&Taste koji ima cilj prezentirati blagodati i »najbolje od najboljeg« što dolazi s padina Učke i Voloskog – poljoprivredne proizvode, darove prirode, suvenire i kreativna djela vrijednih ruku domaćeg čovjeka.

Primorska jela

Kako stoji u press priopćenju, na Slatini će se posjetiteljima Adventskog sajma predstaviti Udruga »Primorski pijat« s ponudom slasnih tradicionalnih primorskih jela, OPG Iva Ćulumović »Ivy's Sweet Lavander« s ponudom torti bez šećera s vlastitim medom, džemova bez šećera i pralina, tvrtka Klemenc Okus Kvarnera koja nudi autohtone proizvode: marmelade, džemove, maslinova ulja, sušeno voće i gljive.

Financiranje u okviru projekta Riviera4Seasons2

Manifestacija Adventski sajam na Slatini financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska koji Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima, Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Sve o ljekovitom samoniklom bilju, a posebno o veprini ili »leprini« posjetitelji će saznati na adventskoj kućici Domaće radinosti Zdenke Klanjac Ukić »Veprina 519« iz Veprinca, dok će jedinstvene suvenire i božićne ukrase od lavande u sklopu sajma ponuditi Udruga uzgajivača lavande iz Poljana. Galerija Frank s malom prodajnom izložbom Claudija Franka, nadaleko poznatog nagrađivanog akademskog slikara i violinista, umjetnika koji je izlagao i s Yoko Ono, na opatijsku Slatinu donijet će dah Voloskog.

Etno-gastro

U subotu, 22. prosinca, od 12 do 13 sati organizator Adventskog sajma na Slatini, Grad Opatija, priprema i etno-gastro događanje s nastupom Folklornog ansambla Zora i promotivnu besplatnu podjelu tradicionalnih jela vrhunskog chefa Kristiana Kozmića iz Udruge Primorski pijat. U tijeku je i nagradna igra koju se može pratiti na službenoj Facebook stranici Feel&Taste, a prigodni poklon sretnom dobitniku nagrade bit će uručen tijekom održavanja Etno-gastro manifestacije.

– Cilj ove manifestacije je da se na Adventskom sajmu na Slatini domaćim i inozemnim posjetiteljima predstave proizvođači autohtonih proizvoda koji će ih potaknuti da krenu u istraživanje prirodnih i kulturnih ljepota opatijskog zaleđa i okolice – najavili su iz Turističke zajednice Grada Opatije te preporučili Opatijcima i njihovim gostima da svoje najdraže za ove blagdane daruju autohtonim proizvodima i time podrže lokalne proizvođače u očuvanju baštine liburnijskoga kraja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.