Uvođenje novog poreza

Vijeće općine Matulji: Izglasano uvođenje prireza po stopi od deset posto

Marina Kirigin

snimio Marin Aničić

snimio Marin Aničić

Na večerašnjoj sjednici Vijeća Općine Matulji devet podignutih ruku bilo je dovoljno za uvođenje novog poreza koji će biti obračunat na plaće samo onih Matuljaca čija je plaća ili mirovina iznad 4.000 kuna. 



MATULJI – Matuljski vijećnici izglasali su uvođenje prireza po stopi od 10 posto. Koalicija SDP, HSU, IDS i PGS podržala je sa osam ruku načelnikov prijedlog uvođenja novog poreza na dohodak, a njima se priklonio i Dean Maslić, vijećnik Nezavisne liste Željka Grbca. Na sjednici vijeća, kao i ranije, jedan od najvećih protivnika uvođenja novog nameta bio je baš vijećnik Željko Grbac pa se može reći da je član njegove nezavisne liste otkazao poslušnost.


Na večerašnjoj sjednici Vijeća Općine Matulji devet podignutih ruku bilo je dovoljno za uvođenje novog poreza koji će biti obračunat na plaće samo onih Matuljaca čija je plaća ili mirovina iznad 4.000 kuna. Načelnik Matulja Mario Ćiković u uvodu ove točke dnevnog reda još je jednom obrazložio razloge uvođenja prireza, navodeći pritom kako je to nužno učiniti obzirom da je Općina Matulji novom reformom, gubitkom brdsko-planinskog statusa, ostala bez šest milijuna kuna.


– Tri milijuna kuna smo porezali, a tri milijuna smo prilikom slaganja proračuna odlučili namaknuti iz prireza – rekao je Ćiković, a nešto nakon njega za govornicu je izašao i Maslić i konstatirao kako su obje odluke i ona “za” i “protiv” uvođenja prireza jednako teške i kako treba izabrati onu manje bolnu, a kako on smatra da je to uvođenje prireza. Grbac je tada još jednom naveo zbog čega se ne bi smio uvesti prirez, rekao je i kako se osjeća nekoliko puta prevarenim, ali i Masliću poručio kako ne sumnja u njegove dobre namjere, međutim kako ne bi trebao vjerovati i očekivati da će se jednog dana prirez ukinuti.