Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Odličan projekt

UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU Veliko zanimanje za obilazak povijesnih znamenitosti

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 13. siječanj 2019. u 21:59 2019-01-13T21:59:17+01:00

BAKAR Sunčan nedjeljni dan bio je idealan, kao stvoren za obilazak povijesnih znamenitosti. Naime, u sklopu projekta »Upoznaj svoju zemlju« Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) je u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske organizirala besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča. Ovom akcijom se željelo na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine, kazao je naš vodič profesor Boris Štrbac ispred ureda Turističke zajednice grada Bakra gdje se okupila grupa građana zainteresiranih za obilazak znamenitosti.

– Ovoj se inicijativi i ove godine pridružio i TZ grada Bakra koji je ovom prigodom organizirao stručni razgled Bakra s ciljem što boljeg upoznavanja naše bogate povijesne i kulturne baštine – kazala je na samom početku zamjenica direktorice TZ-a grada Bakra Tanja Vidas. Grupa od šezdesetak zaljubljenika u povijest, među kojima su bili i Meštar Toni odnosno Anton Škrobonja, aktivist Marin Miočić Stošić, je tako netom par minuta poslije dvanaest sati u društvu stručnog vodiča, koji je dobio pohvale za vođenje, krenula u obilazak znamenitosti grada Bakra. Ovom smo prigodom razgledali Tursku kuću, Rimsku kuću, Frankopanski kaštel, crkvu sv. Križa, crkvu sv. Andrije ap. s katakombama, crkvu Majke Božje od Porta te doznali brojne zanimljive detalje o njihovoj bogatoj povijesti.

Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Liburnije organizirale su besplatna vođenja u centru Rijeke, na Trsatu, u Opatiji, Veprincu, Vrbniku, Kastvu, Lovranu, Viškovu te Krku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.