Bakarski zlatnik i srebrnjaci

Tomislav Klarić primio Zorana Talića i srebrni košarkaški dvojac

David Čarapina

Slaven Brkljačić, Damir Rajković, Zoran Talić, Tomislav Klarić i Josip Barnjak/R. BRMALJ

Slaven Brkljačić, Damir Rajković, Zoran Talić, Tomislav Klarić i Josip Barnjak/R. BRMALJ

Veliko mi je zadovoljstvo slušati o vašim rezultatima i osjećati vašu sreću, što nam daje osjećaj kako zajedno s vama postižemo te uspjehe – kazao je gradonačelnik Tomislav Klarić



BAKAR Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić u gradskoj vijećnici primio je europskog prvaka u skoku u dalju u kategoriji T20, bakarskog paraolimpijca Zorana Talića, zajedno s njegovim trenerom Slavenom Brkljačićem, te dva člana srebrne košarkaške U-20 ekspedicije iz Chemnitza, igrača i trenera Škrljeva, Josipa Barnjaka, te izbornika Damira Rajkovića.


– Veliko mi je zadovoljstvo slušati o vašim rezultatima i osjećati vašu sreću, što nam daje osjećaj kako zajedno s vama postižemo te uspjehe – kazao je gradonačelnik Tomislav Klarić koji je u ime Grada Bakra čestitao sportašima kojima je uručio i prigodne darove.


 Oba sportska postignuća povezuje jedna spona – neočekivani uspjeh. Atletski tandem na EP u Berlinu otišao je bez prevelikih nadanja zbog bolnog koljena, ali Zoran Talić uspio je »preskočiti« sve svoje poteškoće te osvojiti prvo mjesto s impresivnim skokom od 7,59 metara.




– Osvojio sam zlato iako ga nisam očekivao zbog ozljede koljena na zimu. Međutim, uspjeli smo na vrijeme sanirati ozljedu te osvojtii zlato! – kratko i jasno obrazložio je svoj uspon na europski vrh Zoran Talić dok je njegov trener ipak javnosti otkrio što može očekivati u budućnosti od bakarskog skakača u dalj.


– Uobičajeno je za skakače koje »uhvati« skakačko koljeno reći da je gotov. Međutim, ja sam vjerovao da uz drugačiji pristup treningu možemo nastaviti nizati rezultate kao prijašnjih godina, a to smo i pokazali u Berlinu. Što se budućnosti tiče, Zoran ima još puno toga za ostvariti – nikad nije bio prvi na SP-u niti na OI. Ne možemo garantirati ponovno prvo mjesto, ali možemo bolje skokove – ponosno je izjavio Slaven Brkljačić koji vjeruje da uz pravi pristup treninzima može produžiti karijeru svojem pulenu.


Već opjevanu odiseju košarkaške U-20 reprezentacije, koja je u Chemnitzu prije mjesec dana osvojila srebro, rekapitulirao je izbornik Damir Rajković.


– Ovo što se dogodilo s reprezentacijom bilo je neočekivano, pogotovo s obzirom na to da su nas prije godinu dana nazivali »otpisana generacija«. Međutim, htjeli smo pokazati da ovi momci imaju potencijal i kvalitetu. Naš uspjeh je vrlo bitan jer pokazuje da potencijala u Hravtskoj, samo je potrebno vjerovati u te igrače, ali i oni sami moraju pokazati vjeru u svoje sposobnosti – kazao je izbornik koji se nada kako će hrvatska košarka izvući pouku iz cijele ove priče te kako nećemo trebati ponovno čekati nekoliko godina na medalju iz mlađih uzrasta.