Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Tradicionalna manifestacija

foto POČELO MARGARETINO LETO Bakarski povratak u doba Marije Terezije

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 29. lipanj 2019. u 21:42 2019-06-29T21:42:00+02:00

BAKAR – U Bakru je večeras počelo još jedno Margaretino leto, uvijek rado posjećena kulturno-zabavna manifestacija koju organiziraju Grad Bakar i Turistička zajednica Grada Bakra, i trajat će do 27. srpnja.

Tradicionalno Margaretino leto ove će godine protjecati u znaku dviju obljetnica: 240. otkako je Marija Terezija proglasila Bakar slobodnim kraljevskim gradom, što se moglo doživjeti već večeras, i 10. godišnjice održavanja rekonstruirane Pomorske bitke.

G296VK35
Margaretino leto u Bakru / Foto Vedran Karuza

Margaretino leto počelo je šetnjom, sa stručnim vodstvom, ulicama i trgovima Grada Bakra, nazvanom »Šetnja kroz povijest – Doba Marije Terezije«, i već je prve večeri okupilo mnoge, domaće i goste ovoga lijepog gradića. Počevši od spomenika replike Povelje Marije Terezije na prostoru Jaza, šetače je sa svojom pratnjom vodila Marjeta Trkman Kravar utjelovivši Mariju Tereziju, i dočaravši posjetiteljima njezin lik i djelo te značaj za Bakar i Primorje.

Posjetitelji su također mogli uživati u glazbi, domaćim baškotima i puno drugoga što su pripremile udruge građana bakarskog kraja; upoznati kostimirane bakarsku gospodu i kapetane, težakinje i težake z Praputnjaka; uživati u lijepim vizurama Bakra, izložbi u katakombama, u druženju. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu