Bijeg od potresa

Zagrepčani krenuli na Kvarner, popisuju ih na Kikovici, moraju u samoizolaciju. Krčki most zatvoren

Portal Novilist.hr

Foto R, BRMALJ

Foto R, BRMALJ

Osobama će se izreći mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana i ne smiju u tom periodu napuštati objekt. Njima se izdaje rješenje s kojim može na otoke ili drugu lokaciju na Kvarneru ili Gorskom kotaru



Mnogi su se Zagrepčani kojima su stanovi oštećeni u seriji od tri snažna potresa što su jutros protresla njihov grad uputili prema alternativnom smještaju, kako bi večeras ipak imali krov nad glavom.


Velik broj njih uputio se tako i prema svojim vikendicama na području PGŽ, a policija je obavijestila je da će danas od 13 sati u hangaru na Kikovici imati osiguran prijem i popis svih osoba koje dolaze iz Zagreba, javlja Otok-Krk.org.


Zagrepčani moraju dati svoje podatke, kao i podatke o adresi na kojoj planiraju boraviti. 





Osobama će se izreći mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana i ne smiju u tom periodu napuštati objekt. Njima se izdaje rješenje s kojim može na otoke ili drugu lokaciju na Kvarneru ili Gorskom kotaru.



Podsjetimo, s obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, među protuepidemijskim mjerama, državni Stožer Civilne zaštite uveo je i zabranu prelaska preko Krčkog mosta za sve osim onih koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na Krku i susjednim otocima.



Pijelaz je dopušten djelatnicima zdravstvenih i drugih javnih službi (policija, vatrogasci, oružane snage, lučka kapetanija, pošta, komunalne djelatnosti) i njihovim službenim vozilaima, vozilima opskrbe trgovina na otocima, kao i onima koji su zaposleni na otocima.


Poželjno je da osobe na most dođu s potrebnom potvrdom, a sve kako bi se skratilo vrijeme zadržavanja na mostu zbog provjere.