Jazz na otoku

Vrhunska glazba: U parku Dorke startalo drugo izdanje Rab jazz festivala

Ante Matijević



Startalo je drugo izdanje Rab Jazz festivala koncertom Chewebakka 4 u ugodnom ambijentu parka Dorke, a rujanska jazz večer nastavila se koncertom Cubisma na Trgu Municipium Arba. Nastavak je to manifestacija na otvorenom u starogradskoj jezgri Raba kojom se osim vrhunske jazz glazbe namijenjene domaćima i turistima željelo dati poticaj produženju turističke sezone na Rabu.


Idejni začetnik ovog jazz festivala, Goran Ćuk, kazao je da je Chewebakka 4 oduševila svojim koncertom sve ljubitelje jazza izvedbom skladbi Michaela Jacksona u parku Dorka. Rekao je da se osjeća izvrsno te da je za njega ovo prekrasna večer, te se nada da će u narednim danima, kaže, ovi profesionalci dati maksimum, a mi maksimalno uživati u koncertima.


Bruno Mičetić, umjetnički ravnatelj festivala, kazao je da su odlučili ovaj festival otvoriti Chewebakkom 4 zbog toga što je učinjen jedan pravi komercijalni uspjeh sa obradama Michaela Jacksona i s Cubismom kao jednim od vodećih hrvatskih latino jazz projekata. Ostale jazz dane, ističe Mičetić, iskusit ćemo prave jazz poslastice, nadajući se kako će Vedranom Ružićem, Renatom Sabljak i Veselino Jazz projektom dobiti jednu raznolikost festivala kojom će publika biti oduševljena. Osim spomenutih posjetitelji će imati prilike poslušati Joe & Lelu Kaplowitz, Big Bend RTV Slovenije i Bruno Mičetić Sextet.




Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić izuzetno je zadovoljan početkom drugog Rab Jazz festivala i doživljaju kojeg je pružio park Dorka uz mnoštvo posjetitelja. Posebno ga veseli što je ova manifestacija smještena početkom rujna koji je idealan za ovakav festival i projekt.


Veseli me što smo krenuli i u ovom pravcu i što smo pridonijeli obogaćivanju našeg turističkog proizvoda, istaknula je direktorica TZ Grada Raba Ivana Matušan, zahvalivši se glazbenicima koji su stvorili poseban ugođaj na području starogradske jezgre. Rab Jazz festival, rekla je, jedna je od manifestacija koja će pripomoći u ostvarenju cilja Turističke zajednice i Grada Raba, a to je poboljšanje kvalitete boravka turista i boravka našeg lokalnog stanovništva.