Romantično slavlje

Vjenčanje njemačkih Puntara: Kerstin i Andre uplovili u bračnu luku ispod smokve

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić



PUNAT Da je nekima njihovo omiljeno ljetovalište daleko više od mjesta na koje se u trajanju godišnjeg odmora tek dođu okupati i osunčati, potvrđuje jučerašnji događaj kojemu smo svjedočili u Puntu. Ondje je naime, u dvorištu kuće obitelji Karabaić, u poslijepodnevnim satima održano vjenčanje kćeri njihovih dugogodišnjih gostiju – bračnog para Petera i Sylvie Gerbothe iz njemačkog gradića Breckerfelda.


Mladenka Kerstin i njen izabranik, Andre Lindemayer sudbonosno su »da« odlučili izgovoriti u dubokom hladu razgranate smokve u dvorištu Karabaićevih, iznajmljivača Ariane i Petra s kojima je cijela obitelj Gerbothe, nakon 32-godišnjeg druženja, razvila i više no prijateljski, zapravo već i »familijarni« odnos.


Gerbotheovi naime, već dulje od tri desetljeća najmanje jednom godišnje odsjedaju kod svojih domaćina, uvijek se iznova vraćajući mjestu i ljudima koje su, kaže nam njemački arhitekt, davno počeli osjećati i doživljavati svojima.




Proputovali smo cijeli svijet, ali nigdje se nismo »našli« u mjeri i na način na koji smo se pronašli ovdje, na prvu, u ovom prekrasnom otočnom mjestu, rekli su nam prije početka ceremonije simpatični Nijemci. Spomenimo i da smo, pred točno dvije godine, upravo na 30. obljetnicu njihova kontinuiranog vraćanja tom pitoresknom otočnom nautičarskom središtu i njihovim domaćinima bračni par Gerbothe popratili i prigodom njihova slavljeničkog druženja s direktorom TU TZO Punat Brankom Karabaićem koji im je tom prilikom darovao simbolične znakove zahvalnosti za njihovu vjernost.


Ovog je puta, i za Gerbotheove, i njihove domaćine, ali i za predstavnike lokalnog TZ-a (koji teško da mogu naći bolje promotore od ondje jučer okupljenih pirovljana), »fešta« bila još veća, važnija i posebnija jer se, zaključili su u suglasju svi, ovako nešto uistinu rijetko događa!


Za vjenčanje u Puntu odlučili smo se jer smo taj za nas uistinu poseban čin željeli učiniti još posebnijim, otkrila nam je mladenka Kerstin napomenuvši da u traženju tog posebnog, a njoj važnog i dragog mjesta Punat zapravo i nije imao dostojnu konkurenciju. Ovdje sam tijekom 17 godina provedenih sa svojim roditeljima, ali i našim domaćinima, Arianom i Petrom, uistinu proživjela neke od najljepših trenutaka svog života, a već četiri godine isto iskustvo proživljava i moj dojučerašnji dečko, a današnji suprug, zaključila je novopečena gđa. Lindemayer.


»Njemački Puntari«, rekli su nam jučer, ljubavlju prema Puntu i otoku Krku u međuvremenu su osim svoje djece, posebice kćeri koja je ondje jučer uplovila u bračnu luku, »zarazili« i poveći broj svojih prijatelja i poznanika, među kojima i dobar dio onih koji su nazočili jučerašnjem vjenčanju.