Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Maškare

"Vežgani" nastupaju: Obavljena primopredaja vlasti u Cresu

Foto W. Salković
Foto W. Salković
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2019. u 9:50 2019-01-14T09:50:27+01:00

CRES Karnevalska udruga Vežgani dočekala je svojih pet minuta i iskoristila ih za preuzimanje vlasti u Cresu. Gradonačelnik Kristijan Jurjako mirno je predao ključeve Grada maškaranoj gradonačelnici, kraljici creskog karnevala Franki Medarić, te poručio Vežganima da je spreman za zabavu koju će oni sljedećih tjedana organizirati.

A što misle o zabavnim događanjima u Cresu tijekom godine, posebice tijekom proteklog Adventa, Vežgani su prikazali u prigodnom skeču koji je nasmijao sve okupljene na Trgu Frane Petrića. Iako su organizatori Adventa naglašavali kako je upravo creska manifestacija jedna od uspješnijih u okruženju, očito maškare ne dijele to mišljenje. Za glazbeni ugođaj otvorenja karnevala bio je zadužen DJ Gonzo, a Vežgani su publiku počastili pečenim kobasicama, te krafnama i drugim slasticama.

Maškare će gradom vladati do Pusnog utorka, 5. ožujka, i u tom razdoblju organizirati niz događanja. Ljubitelje karnevala obradovat će tri maškarana plesa svake druge subote u restoranu Nono Frane, a za mlađe naraštaje organizirat će se dvije nedjeljne dječje redute, 3. i 17. veljače. Posebno će atraktivne biti Maškarana desetka 2. veljače i Maškarane igre 16. veljače. Utrka pod maskama na 10 km prvi i jedini put održana je 2014. godine, a štafetne igre spretnosti lani, pa se ovogodišnja izdanja iščekuju s nestrpljenjem. Osim što će obogatiti zabavni život u Cresu, Vežgani će se uključiti i u maškarana događanja u okruženju, pa će se tako i creska predstavnica Franka Medarić natjecati za titulu kraljice Riječkoga karnevala, a vežgani će na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci i ove godine nesumnjivo sudjelovati s velikom grupom i zanimljivom maskom. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.