Dječja reduta

Vesele maškarice otjerale zimu s Raba

Hrvoje Hodak

Pod vodstvom volontera Udruge Kocka koji su oduševili svojom pozitivnom energijom, male maškare prodefilirale su do sportske dvorane, gdje je slijedila zabava uz obilje glazbe i izvrsno uvježbane scenske nastupe



RAB Sudeći po prelijepom proljetnom vremenu, čini se da su malene maškare okupljene na Dječjoj reduti rapskoga karnevala, uspjele u naumu da šarenilom svojih maski s otoka Raba u potpunosti otjeraju zimu i hladne tonove. I ovoga puta, djeci pod prekrasnim maskama pridružili su se njihovi roditelji, učitelji, odgajatelji, djedovi, bake, tete, stričevi, brojni volonteri… Svi oni predstavili su čaroliju dječjeg svijeta mašte na najveselijem danu karnevalskih događanja na Rabu.


Velike pohvale zaslužila je i voditeljska ekipa volonterki i volontera Udruge za djecu i mlade Kocka koji su ove godine, inspirirani crtićem »Potraga za Nemom«, odjenuli šarene kostime Nema, Dore, kornjače Hrvoja i morskog psa Relje, i svojom ludo pozitivnom energijom oduševili sve prisutne.


Nakon okupljanja, vesela je reduta, uz nezaobilazne zvukove i ritmove Limene glazbe DVD-a Rab, u društvu meštrice Sanje i kralja rapskoga karnevala, krenula s Trga sv. Kristofora, po ustaljenoj ruti kroz park Boškopini, sve do rapske sportske dvorane, u kojoj je nastavljena vesela maškarana svečanost uz obilje glazbe i izvrsno uvježbane scenske nastupe svih maškaranih grupa koje su sudjelovale na Reduti, a nastupili su: Doktori i medicinske sestre, Policajci, Kuhari i konobari (svi iz DV-a Pahuljica Rab), Ekipa iz Oza, Perlice (DŠR Ella), B smjena – Pidžama party (OŠ Ivana Rabljanina), Latino grupa (KOCKA), Hobotnica i meduze (PO Supetarska Draga) i tradicionalno najbrojniji Barbaćani iz Udruge Komin sa 60 maskiranih Jockera. Sve skupa samo u grupama bilo je oko 300 maski.




Organizatori ove vesele karnevalske svečanosti, Pučko otvoreno učilište Rab i Udruga za djecu i mlade Kocka, skupa s pokrovitejeom Gradom Rabom, podijelili su Zahvalnice svim maškaranim skupinama, a po originalnosti ipak su izdvojili i nagradili prekrasno maškaranu malenu Luciju Kac, kojoj je ovo već druga takva nagrada osvojena na Dječjoj reduti. Većoj gledanosti rapske Dječje redute pripomogao je Rab TV Live streaming direktnim prijenosom na svojem YouTube kanalu.