Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
26. siječnja 2020.
Njivička mesopusna subota

foto Vesela zabava balinjeradom otvorena, a fritulama zatvorena

Mali karetaši u akciji / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Mali karetaši u akciji / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2018. u 9:44 2018-01-21T09:44:00+01:00

Trkačka staza balinjerade i ovog je puta bila postavljena duž Primorske ceste čiji se blagi nagib iznova pokazao upravo idealnim za atraktivan prikaz vozačkih sposobnosti brojnih velikih i malih karetaša, svih koji su se za naslov osvajača Velike nagrade Njivica ogledali razdijeljeni unutar juniorske i seniorske kategorije

NJIVICE Nakon što je predajom općinskih ključeva u ruke omišaljskih i njivičkih karnevalista započeo program još jednog »Mesopusta u Omišlju i Njivicama«, mašakarani se šušur nastavio upriličenjem tradicionalne utrke kareta koju organizatori vole zvati i »Grand Prix Njivice«.

Trkačka staza balinjerade i ovog je puta bila postavljena duž Primorske ceste čiji se blagi nagib iznova pokazao upravo idealnim za atraktivan prikaz vozačkih sposobnosti brojnih velikih i malih karetaša, svih koji su se za naslov osvajača Velike nagrade Njivica ogledali razdijeljeni unutar juniorske i seniorske kategorije.

mtri32916

Vesela, šarena, bučna i adrenalinom nabijena zabava koja je središte tog otočnog mjesta okupirala tijekom prijepodnevnih sati, ali i dobrog dijela poslijepodneva potom je zaplovila ništa manje zanimljivim i atraktivnim - gastro vodama.

Najbrži karetaši

Fran Jakominić bio je u kategoriji juniora najbrži karetaš, drugo mjesto pripalo je Karlu Jakominiću, a treće Svenu Paru Vidulinu. U seniorskoj konkurenciji najbrže se Primorskom cestom spustio Vedran Zec za kojim su najbrža vremena ostvarili Ivica Jakominić i Željko Barišić. Najuspješnijom u spravljanju fritula pokazala se ekipa Babana.

Novo izdanje »Fritulijade«, natjecanja u spravljanju tradicionalne slastice koja se i na otoku Krku posebice cijeni i ovog je puta na njivičku placu privuklo velik broj  ljubitelja slasnih i mirisnih kuglica friganog slatkog tijesta u umješnosti spravljanja kojih su se i ove godine natjecali brojni lokalni majstori i majstorice »baratanja vrućim uljem« - članovi karnevalskih udruga Babani i Omišaljski babani, članovi udruge »Obitelj za mlade« te ekipe Hotela Njivice i Općine Omišalj.

mtri329140

Balinjerama otvorenom, a fritulama zatvorenom njivičkom mesopusnom subotom s mikrofona je na sebi svojstven način »moderirao« uvijek dobro raspoloženi Dražen Turina Šajeta uz kojega su, svojom svirkom, maškarani štimung na visokom nivou sve do večeri ondje održavali popularni Mauro Staraj i njegova La Banda.

Spomenimo i da su u pripremi i provedbi veselih i zabavnih maškaranih zbivanja njihovim organizatorima - predstavnicima TZ-a i Općine Omišalj i ovog puta ruku dali  za akciju uvijek spremni članovi njivičkog DVD-a kao i Boćarskog kluba »Trstena«.

mtri329130

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu