Tjedan za mlade

Uređeno igralište OŠ Omišalj: Otvorenje uz revijalnu rukometnu utakmicu seniorki

Mladen Trinajstić

Foto M. Kirinčić

Foto M. Kirinčić



OMIŠALJ – U sklopu Tjedna za mlade – manifestacije koju Općina Omišalj simbolično daruje mladim mještanima Njivica i Omišlja, otvoreno je novouređeno igralište Osnovne škole Omišalj, vanjski sportski teren za čije je uređenje i opremanje omišaljska lokalna uprava u ovoj godini izdvojila 330 tisuća kuna.


Bez formaliziranja i »političarskog ćakulanja«, omišaljski su općinari proslavu dovršetka realizacije tog ulaganja upriličili u vidu prijateljske, revijalne utakamice tijekom koje su se ogledale rukometašice seniorske selekcije Rukometnog kluba Omišalj i njihove gošće iz RK Buzet.


Iako se radilo o prijateljskoj utakmici, mlade rukometašice obaju klubova odigrale su vrlo ozbiljan i discipliniran meč u čijoj su završnici Omišljanke slavile rezultatom 24:18.




Svojih pet minuta slave na novouređenom i reflektorima osvijetljenom igralištu dobili su i mali omišaljski rukometaši, dječaci generacije 2006. koji su, podijeljeni u dvije ekipe, revijalnim ogledom ispunili pauzu u vrijeme poluvremena utakmice seniorki.


Iako je općinsko ulaganje u obnovu i opremanje školskog igrališta u glavnini zahvata bilo zgotovljeno još tijekom ljetnih mjeseci, posljednji korak prije no što je omogućeno njegovo korištenje bila je nabava i postavljanje sustava videonadzora.


S obzirom na to da je i ta oprema sad ondje instalirana i u funkciji, na zadovoljstvo mladih sportašica i sportaša sa sjevera Bodulije, igralište je sad svim zainteresiranima za korištenje na raspolaganju svakodnevno od 7 do 22 sata.