Sve posjećenija manifestacija

UTRKA ”10 K” Omišaljskim krajem protrčalo 158 trkača, pobjedu odnijeli Kenijci

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić



OMIŠALJ Jedno od prvih sportsko-rekracijskih događanja kakvih, već tradicionalno, u ovo doba godine na Krku ne manjka, bila je utrka »10 K« – trkačko natjecanje na 10-kilometarskom potezu koje već treću godinu zaredom u Omišlju priređuju članovi zagrebačkog Atletskog kluba »Tempo«.


Treće izdanje utrke čija se staza protezala Omišljem, ali i nekim od najslikovitijih predjela u njegovoj okolici, uključujući i arheološko nalazište Mirine – Fulfinum, ujedno je bilo i sudionicima najbrojnije dosad. Sudjelovalo je, naime, čak 158 trkača iz sedam država, a uz najbrojnije, domaće trkače, svoje dugoprugaške potencijale pokazali su i brojni sudionici na Krk pristigli iz susjednih zemlja – Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, ali i Kenije, Švicarske te Ujedinjenog Kraljevstva. Naposljetku, u muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Kenijac Abel Kibet Rop, ispred drugoplasiranog Laszla Gregora (Mađarska) te Elijaha Mutuku Wambua (Kenija). Najbolji hrvatski trkači zauzeli su sljedeće tri pozicije pa je tako četvrti bio Antun Rudolf Pavelić, peti Goran Grdenić, dok je Ivan Dračar zauzeo šesto mjesto. Sva trojica članovi su Atletskog kluba Kvarner, Rijeka.


Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Jane Ngima Mbogo (Kenija), za kojom je ciljnu liniju, kao drugoplasirana, prešla i Csilla Pap iz Mađarske. Marija Vrajić zauzela je treće mjesto. Najbolji trkači, osim prigodnih plaketa, ponijeli su i novčane nagrade koje su im uručili direktorica TZO-a Omišalj Andrea Orlić-Čutul te direktor utrke Nikola Mikulić. Za sve trkače nakon završetka utrke bila je organizirana i vrijedna tombola s čak 18 nagrada koje su pripremili sponzori i partneri utrke. Dodajmo još da su u sklopu spomenutog događanja upriličene i dječje, odnosno utrke predškolaca te školaraca, a manifestaciju su kao pokrovitelji pomogli Općina i TZO Omišalj.