Valamar

U Carolini još 12 novih bazena, restoran i 22 smještajne jedinice

Hrvoje Hodak

Druga investicija je u Padova Camping Resort, odnosno izgradnju bazenskog kompleksa, sunčališta, F&B sadržaja, dječjih sadržaja... Treća investicija odnosi se na repozicioniranje Valamar Padova Hotela u »full« obiteljski hotel



RAB U sklopu novog investicijskog ciklusa, u rapskom Imperialu u tijeku su najveća ulaganja do sada na unapređenju kvalitete sadržaja i usluga. Samo podatak da se ove godine, uz obnovu 2 postojeća bazena, gradi čak 15 novih, većih i manjih bazena, dovoljno govori da turistička ponuda Imperialovih objekata, ali i cijelog Raba doživljava velike promjene. Kako doznajemo od Vlade Miša, predsjednika Uprave Imperiala, ukupni planirani iznos ulaganja na Rabu za 2019. godinu iznosi 140 milijuna kuna, uz napomenu da je i prošle godine uloženo 72 milijuna kuna.


Najveća ovogodišnja investicija odnosi se na cjelokupnu rekonstrukciju Valamar Carolina hotela i Vila na razinu TUI Sensimar proizvoda, s izgradnjom 12 novih bazena, wellness centra i novog restorana, te povećanjem kapaciteta sa 152 na 174 smještajne jedinice.


Druga investicija je u Padova Camping Resort koji se prošlogodišnjim ulaganjima u poboljšanje smještajne strukture i ovogodišnjim ulaganjima u izgradnju bazenskog kompleksa s 2 bazena, sunčališta, F&B sadržaja, dječjih sadržaja po tzv. Super Maro konceptu, repozicionira u Premium Camping resort. Rekonstruira se i postojeći centralni objekt s ciljem poboljšanja kvalitete i širenja sadržaja.




Treća investicija odnosi se na repozicioniranje Valamar Padova Hotela u »ful« obiteljski hotel, pa se iz tog razloga redizajnira postojeći bazen i gradi novi dječji bazen s toboganima i drugim »outdoor«sadržajima. Po ishođenju uvjeta u narednim godinama planira se i proširenje plaže ispred hotela.



Zbog investicije Valamar Carolina hotela koji će kao treći hotel u Hrvatskoj poslovati po TUI Sensimar konceptu, određene benefite će imati i zračna luka Rijeka, odnosno cijela destinacija Kvarner.


– Naime, u turističke aranžmane s agecijom TUI UK, pored Caroline, uključeni su još neki hoteli u sastavu Valamar grupacije, na Rabu i Krku. Zato TUI UK od polovice svibnja do polovice listopada, svakoga četvrtka, uvodi nove aviolinije prema zračnoj luci na Krku i to iz pravca Manchestera i londonskog Gatwicka. Agencija planira oko 70.000 dolazaka, što je veliki iskorak Kvarnera, a posebno Raba, prema britanskom tržištu, kazao je Miš.



Ostala ulaganja odnose se na digitalnu tehnologiju, IT opremu, te nastavak brendinga i signalizaciju. Naravno, intenzivno se radi na idejnom osmišljavanju i projektiranju budućih investicija. Kao i kod većine dosadašnjih ulaganja, financiranje je osigurano dijelom iz vlastitih sredstava, dijelom kreditnim sredstvima, a svi se projekti planiraju završiti do početka turističke sezone.


Zbog novih sadržaja i koncepata, Imperial ove godine ima potrebu za osiguranjem većeg broja zaposlenika, na čemu se, prema riječima Vlade Miša, intenzivno radi. Zato su i ove godine dodatno poboljšani materijalni uvjeti rada i smještaja zaposlenika, a učinke novih investicija osjetit će i lokalna zajednica koja najbolje vidi promjene što ih investicije donose.