Slavlje u Krku

Tisuće feštara ispratilo 2018. uz obilje jela i pića te plavih i bijelih balona

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Na štandovima postavljenim na Placi tako su i ovog puta svoje sugrađane besplatnim porcijama certficiranog i višekratno nagrađivanog krčkog pršuta častili krčki pršutari pored kojih su svim slavljenicima, također besplatno, grla domaćim vinima neumorno ovlaživali članovi "Bukalete" - Udruge krčkih malih vinara



Krčki podnevni ispraćaj staroga ljeta nedvojbeno je izrastao u jedno od najvećih i po broju posjetitelja najmasovnijih takvih događanja u našoj regiji.


I ovog je puta, netom pred otkucaj podneva s zvonika krčke katedrale, krčka Vela placa pucala po šavovima, pretijesna za prihvat na tisuća feštara koji su se na centralnom trgu grada Krka u dobrom društvu i slavljeničkom ozračju željeli pozdraviti s 2018. godinom te se, u nepreglednoj masi dobro raspoloženih Krčana ali i njihovih brojnih posjetitelja pristiglih sa svih strana svijeta, pripremiti i zagrijati za onaj “pravi” – ponoćni doček.


 Snimio Mladen TRINAJSTIĆ


Snimio Mladen TRINAJSTIĆ





 Po sad već uhodanom i svake godine sve bolje prihvaćenom običaju, Boduli su se od stare godine oprostili okupljanjem u središtu grada gdje se, u vedrom i dobrom raspoloženju, okupljenima tradicionalnom zdravicom točno u podne obratio i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.


Zajedničkim podizanjem čaše pjenušca s direktoricom Turističkog ureda TZG Krka Natašom Jurina i krčkim knezom Mikulom IV. Frankopanom, ujedno i netom proglašenom osobom godine otoka Krka, prvi čovjek Grada točno u podne svim okupljenima je poželio još ljepših, ugodnijih i prosperitetnijih predstojećih 12 mjeseci.


Tradicionalna fešta na Veloj placi koju su svojim ritmom dodatno ubrzavali i razgaljivali članovi grupe “L’amour” ni ovog puta nije prošla bez obilja ića i pića, tradicionalnih i za ovakve prigode nazaobilaznih domaćih delicija bez kojih Krčani nikad ne dočekuju svoje goste kojih, valja primjetiti, obzirom na mnoštvo otvorenih hotela niti ove godine nije nedostajalo.


Na štandovima postavljenim na Placi tako su i ovog puta svoje sugrađane besplatnim porcijama certficiranog i višekratno nagrađivanog krčkog pršuta častili krčki pršutari pored kojih su svim slavljenicima, također besplatno, grla domaćim vinima neumorno ovlaživali članovi “Bukalete” – Udruge krčkih malih vinara.


Treba reći da se velikoj Silvestarskoj fešti ove godine priključila i udruga “Plavo-bijeli otok” – vjerni otočni navijači riječkih nogometnih šampiona koji su, osim podjelom friganih ribica i žlahtine, okupljene na Veloj placi razveselili i organizacijom bakljade ali i prigodinim puštanjem plavih i bijelih balona u nebo.


Već ustaljenom podnevnom silvestarskom “feštanju po domaću” kakvim Krčani već podulji niz godina ispraćaju staru i dočekuju Novu godinu, doprinos su dali i brojni lokalni ugostitelji koji su na svojim, također prepunim terasama, organizirali glazbene programe zbog čega se na posljednji dan 2018. u “bodulskoj metropoli” doslovce slavilo, pjevalo i plesalo na svakom koraku.