Fresh Island

Svjetski mediji hvale Zrće i puni su pohvala na račun “rasplesane Hrvatske”

Danijela Bauk

Poznati glazbeni medij Resident Advisor uvrstio je paški Sonus u samu kremu svjetskih festivala te je tako treću godinu zaredom uvršten među najboljih 10 festivala u svijetu u kolovozu prema izboru ovog portala



Fresh Island festival koji je nedavno završio na otoku Pagu, odnosno na plaži Zrće, posljednjih je dana lijepa vijest u brojnim svjetskim medijima koji hvale festival koji je okupio impresivan line up sastavljen od svjetskih zvijezda. Privukao je brojne svjetske medije kao i više od 12 tisuća posjetitelja koji su na Pag došli iz 61 zemlje svijeta. Ovogodišnji Fresh Island festival spektakularnim nastupima zatvorili su Sean Paul i dvojac Rae Sremmurd uz čije je hitove Zrće plesalo do ranih jutarnjih sati. Svjetski mediji hvale kako program festivala tako i ljepote Hrvatske koja je posljednjih godina postala top svjetska festivalska destinacija.


Fresh Island festival privukao je tisuće mladih ali i brojne osobe iz svijeta poznatih. Tako su na Pag došle članice britanske pop senzacije, grupe Little Mix kao i engleska glumica Ashley James, a Young Thug i French Montana su snimili i najavni video za svoju novu pjesmu. Slike rasplesanog Zrća obišle su svijet što je izvrsna dodatna promocija Hrvatske. Fresh Island izrazito je popularan u Velikoj Britaniji, SAD-u, Francuskoj i Njemačkoj, Austriji te na destinaciju otoka Paga dovodi goste iz čak 61 zemlje svijeta.


– Fantastično je! Izvrsno iskustvo, ljudi su tako sretni i atmosfera na festivalu je odlična kakvu još nismo doživjeli nigdje drugdje. Došli smo samo radi Fresh Island festivala ali na kraju smo vidjeli i cijeli otok kao i grad Zadar koji nas je oduševio. Ovo mi je prvi put u Hrvatskoj, ali već planiramo povratak iduće godine! – izjavio je Khadim Bamba koji se s Paga vratio u London.




Među festivale širom svijeta koje se u kolovozu ne bi smjelo propustiti, poznati glazbeni medij Resident Advisor uvrstio je i tri hrvatska festivala. Paški Sonus Festival se opet našao među samom kremom svjetskih festivala te je treću godinu zaredom uvršten među najboljih 10 festivala u svijetu u kolovozu prema izboru ovog portala. Na jubilarnom petom izdanju festivala nastupit će više od 60 imena svjetske elektroničke scene koji će se publici predstaviti od 20. do 24. kolovoza u klubovima Papaya, Aquarius i Kalypso na plaži Zrće i brodovima koji će ploviti Jadranom. Tijekom pet dana i pet noći Sonus će ugostiti DJ-e kao što su: Adam Beyer, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Sven Väth, Joseph Capriatti, Tale of Us, Loco Dice, Apollonia, Jamie Jones, Pan-Pot, Rødhåd, Sam Paganini, Seth Troxler…


Na popisu preporuka Resident Advisora, osim Sonusa nalazi se i Defected Croatia koji će se održavati u Tisnom od 10. do 15. kolovoza te Dekmantel Selectors koji će se u Gardenu u Tisnom održavati od 24. do 28. kolovoza.