Kad more uzavrije

Svjetioničar s Palagruže poslao video: Valovi se propinju šest metara, u visini su vrha dvokatnice

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

- Ovo što šaljem je snimljeno poslijepodne kad je puhalo 54 km/h, i bilo je mora pet, a sad puše 72 km/h i ima mora šest metara, pojasnio je žuvela redakciji portala morski.hr, napominjući da su ub pitanju valovi koji dosežu visinu vrha krova kuće na dva kata.



Tomislav Žuvela, svjetioničar na Palagruži posao je redakciji portala morski.hr prije tri dana snimke na kojima je zabilježio snagu orkanskog juga na tom, od kopna najudaljenijem hrvatskom otoku. Valovi su se, svjedočio je svjetioničar, propinjali i do pet, šest metara u visinu. Snimke je Žuvela napravio u subotu, drugog veljače.


– Ovo što šaljem je snimljeno poslijepodne kad je puhalo 54 km/h, i bilo je mora pet, a sad puše 72 km/h i ima mora šest metara, pojasnio je žuvela redakciji portala morski.hr, napominjući da su ub pitanju valovi koji dosežu visinu vrha krova kuće na dva kata.


More je duboko povuklo žalo, što na Palagruži nije neuobičajeno. Žalose nakon smirivanja vremena vraća natrag inercijom, dok more pritom izbacuje savršene oblutke. Pogledajte video koji je redakciji portala morski.hr poslao svjetioničar.




On se tom prilikom morskom.hr požalio na svjetioničarske muke: – Mi smo dobro, ali je dodijalo. Cili misec puše, nikako nismo bili na moru, tako da jedva čekam poć doma. Ribe nismo okusili dva miseca. Tu smo od 8. siječnja, a smjena bi trebala biti 6. veljače.”


POGLEDAJTE VIDEO


foto: screenshot


foto: screenshot