Krk Music Fest

Sve se vrti oko Dana glazbe i početka ljeta

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Već i prije jučer upriličene svečanosti formalnog otvorenja Krk Music Festa koji donosi bogat glazbeni, dramski i plesni program, krčka je riva zavonjala zamamnim mirisima specijaliteta ulične hrane



KRK  Prigodnom svečanošću i nastupima lokalnih kulturnjaka, Gradske glazbe Krk, dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli i KUD-a Vrh jučer je započelo prvo izdanje Krk Music Festa.


Street Food Market


Premijera novog događanja, trodnevne manifestacije koju su u nastojanju obogaćenja zabavnih zbivanja na području tog turizmu okrenutog grada, u razdoblju u kojem do sad nije bilo većih i sadržajima ispunjenijih zbivanja, zajednički osmislili, organizirali, a sad napokon i u djelo počeli provoditi udruženi predstavnici Grada, TZ Grada Krka i Valamar Riviere konceptulano je povezana s prvim danom ljeta, ali i obilježavanjem Međunarodnog dana glazbe oko koje će se, ističu organizatori, ujedno vrtiti ovogodišnji, ali i svi budući programi manifestacije koju bi između 21. i 23. lipnja Krk od sad redovito trebao ugošćavati.



Već i prije jučer upriličene svečanosti formalnog otvorenja trodnevnog Krk Music Festa koji sa sobom donosi bogat glazbeni, dramski i plesni program, krčka je riva privlačila zamamnim mirisima specijaliteta ulične hrane. Naime, organizatori su u premijerno izdanje manifestacije s kojom Krčani imaju velike planove uklopili i međunarodni Street Food Market na kojem će posjetitelji festivala moći okusiti presjek nekih od najzanimljivijih specijaliteta ulične hrane iz različitih dijelova svijeta.





Street Food Market, sastavljen od desetak »food truckova«, Krčanima, ali i posjetiteljima tog otočnog središta, omogućiti će kušanje i guštanje u specijalitetima američke brze hrane (pripremljene na znatno višoj razini od uobičajene), jednako kao i u ponudi ulične hrane čije će sastavnice činiti probrani burgeri, wrapovi i burrita, ali i specijaliteti orijentalne kuhinje.



– Valamar kao vodeća turistička kompanija ima odgovornost razvijati destinacije u kojima posluje pa tako i gostima odmor začiniti nezaboravnim trenutcima. Zato smo u dogovoru s Gradom Krkom i Turističkom zajednicom Grada Krka inicirali ovaj višednevni festival, a sve u nadi da ćemo izazvati veliki interes i naići na pozitivne reakcije Krčana ali i njihovih gostiju – prenio nam je, prezentirajući nam sastavnice netom započelog događanja, Mile Pavlica, destinacijski direktor tvrtke Valamar Riviera za otok Krk. Program nije namijenjen samo gostima, već i lokalnom stanovništvu, a svi koncerti i radionice su besplatni, što znači da baš svatko ima mogućnost pronaći pokoji sadržaj za sebe, zaključio je predstavnik turitsičke kompanije koja je ujedno i glavni financijski podupiratelj nove krčke »marker-manifestcije«.



Između ostalog, posjetitelji festivala i grada Krka već su jučer imali priliku guštati u pulled pork burgerima, sendvičima s roastbeefom i tartufima koje je izrađivala ekipa iz mariborskog Leon Street Fooda, ali i uličnim specijalitetima s dalekog Haitija. Obožavateljima slastica dobro bi mogla doći i informacija da je u ponudi prvog krčkog street food marketa i niz slatkih varijanti uličnih specijaliteta sa svih strana svijeta pa tako među ostalima i crepesi sa smokvama iz La Creperie Mobilea, sladoledne rolice i nizozemske palačinke.



Josipa Lisac prvo ime


Najveće glazbeno ime prvog izdanja jučer zakotrljanog festivala svakako je Josipa Lisac koja će, dopuste li to vremenske prilike, na centralnoj pozornici postavljenoj na gradskoj rivi nastupiti večeras. Posljednjeg dana festivala, u subotu, nositeljice glazbenog djela večernjeg programa bit će pak romantične The Frajle, a tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u nastupima domaćeg, točnije krčko-riječkog banda Grapevine Babies kao i izvedbama Sudar Percussiona, ali i »Plesnoj razglednici« RiS Ivone Brnelić, spektaklu majstorice na laserskoj harfi te nastupima članica Ženske klape Vejanke i voklanog sastava Bona Forma.



Najmlađe goste festivala, prenijela nam je, najavljujući sve što će se još tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana zbivati, Nataša Jurina, direktorica TU TZ Grada Krka, zabaviti bi trebao show s muziciranjem na bocama te edukativna predstava »Priča o zvuku« koja će se prikazati u suradnji s kazalištem Mala scena iz Zagreba, dok bi tinejdžere i ostale znatiželjnike mogle zaintrigirati radionice beatboxa i DJ-iranja.