Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.

Stručni kongres na otoku Rabu: Lječilišni turizam i prirodni ljekoviti činitelji

Foto Ljiljana Hlača
Foto Ljiljana Hlača
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2019. u 22:40 2019-08-29T22:40:02+02:00

LOPAR - U Turističkom naselju San Marino u Loparu u petak započinje stručni kongres pod nazivom »Lječilišni turizam i prirodni ljekoviti činitelji« kojeg organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s mnogobrojim partnerima i pod pokroviteljstvom niza državnih institucija.

Kako smo saznali, teme skupa koji završeva u nedjelju će biti - lječilišni turizam, prirodni ljekoviti činitelji, javno zdravstvo, prevencija, psihoterapija, mentalno zdravlje, rehabilitacija, wellness, zdravstveni turizam, medicinski turizam, dentalni turizam i komplementarne metode.

- Prošli petak stupio je na snagu Pravilnik o oblicima zdravstvenih usluga koje se pružaju u djelatnosti zdravstvenog turizma te standardima i normativima za njihovo obavljanje. Sam Pravilnik će detaljnije razraditi oblike zdravstvenih usluga u okviru zdravstvenog turizma, vrste lječilišta te usluge medicinskog wellnessa, naglasili su ravnatelj NZZJZ-a PGŽ prof.dr.sc. Vladimir Mićović, dr.med., predsjedatelj organzacijskog odbora mr. Dobrica Rončević, dr.med. i voditelj kongresa mr.sc. Albert Cattunar, najavljujući ovaj događaj.

Stoga se održavanje kongresa održava u pravi trenutak.

- Cilj ovog susreta je podijeliti iskustva i znanja svih subjekata koji se bave zdravstveno turističkom djelatnošću, zakonodavstvom i financiranjem, a sve u svrhu unapređenja zakonodavne osnove, kreiranja dobre stručne prakse, osiguravanja financiranja i održivosti projekata ali zbližavanja ljudi koji se interinstitucionalno i multidisciplinarno surađuju ili bi to trebali na planu zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, naglasili su organizatori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.