Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Sastanak sa županom

Što je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak obećao u Omišlju?

Ivan Vrdoljak / Foto Darko JELINEK
Ivan Vrdoljak / Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2013. u 22:30 2013-08-17T22:30:33+02:00

Pokrenuto je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz otkup zemljišta za budući LNG terminal, zauzeo se za dogradnju lošinske Zračne luke, izgradnju marine u malom Lošinju, a pričalo se i o modernizaciji termoelektrane Urinj

RIJEKA Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Omišlju je izvijestio kako je pokrenuto rješavanje imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz otkup zemljišta za budući LNG terminal, kao sastavni element predstečajne nagodbe Dina petrokemije iz Omišlja.

Iz ureda primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine priopćeno je da su se ministar Vrdoljak i župan Komadina sastali na temu gospodarskih subjekata s područja ove županije, pri čemu je Vrdoljak kazao kako je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u Omišlju zadatak Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Sastanak je održan u Omišlju na prijedlog Zlatka Komadine, a nazočili su i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić, potpredsjednik Županijske skupštine PGŽ Đanino Sučić i načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Razgovaralo se i o hotelskom naselju Haludovo u Malinskoj te o mogućnosti pokretanja ulaganja postojećih investitora. Ministar Vrdoljak zauzeo se i za dogradnju lošinjske Zračne luke kako bi se omogućio prihvat velikih zrakoplova, te izgradnju marine Velopin u Malom Lošinju. Taj prostor, na kojem bi se gradila marina, donedavno je koristilo Ministarstvo obrane.  Cilj ovog projekta je da se bivši vojni objekti stave u funkciju nautičkog turizma. Usuglašeno je da se oba ova projekta na Lošinju definiraju kao strateški državni projekti, stoji u priopćenju. Plan je da se državnim zemljištem dokapitalizira zračna luka Lošinj čime bi se omogućila investicija. O tome je župan Komadina nedavno razgovarao s predsjednikom Uprave Jadranka hotela iz Malog Lošinja, Sanjinom Šolićem. U priopćenju se navodi i kako je ministar podržao planove za stavljanje u funkciju prostora brodogradilišta Kraljevica kao nautičko-uslužne zone, u skladu s namjenom predloženom u županijskom Prostornom planu.

Tijekom sastanka se govorilo i o modernizaciji termoelektrane Urinj i njezinu prelasku na prirodni plin kao pogonsko gorivo, s čime je ministar Vrdoljak suglasan. Najavljeno je da će ovo pitanje biti jedna od glavnih tema sastanka župana Komadine s Upravom HEP-a sljedećeg tjedna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.