Humanitarna prodaja

“Slatki otok” Krk: Slasticama do stipendija za školarce bez očeva

Mladen Trinajstić

Foto: Malden Trinajstić

Foto: Malden Trinajstić



KRK S ciljem prikupljanja novčanih sredstava za primarni cilj odnosno djelovanja Humanitarne udruge »Andrijana Gržetić« – školovanje učenika osnovnoškolaca bez očeva, ta će otočna humanitarna organizacija u posljednjem vikendu Adventa 11. put zaredom organizira predbožićnu izložbu domaćih kolača »Slatki otok«.


– Kao i prijašnjih godina, »Slatki otok« će se održati 23. prosinca, a to je ovog puta nedjelja, napomenula je predstavnica spomenute humanitarne udruge, radijska novinarka Gordana Gržetić, istaknuvši da je, baš kao i datum, uobičajeno i mjesto održavanja tog plemenitog programa – ulaz na krčku Velu placu.


Kolači će na »starom mjestu i u staro vrijeme« i ovog puta biti izloženi od osam sati ujutro, pa dokle ih bude, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, prodajna izložba kolača bit će s Place preseljena u prostorije obližnje galerije Decumanus.




Kupci domaćih kolača sami određuju cijenu, odnosno za odabranu slasticu u kutiju postavljenu na štandu ubacuju onoliko novca koliko si za tu nakanu mogu priuštiti, odnosno koliko žele darovati, napominje Gržetić kojoj će se na štandu, uz članove otočne udruge koja već godinama provodi ovaj umnogome poseban program, kao i svake godine priključiti i brojne osobe iz javnog života otoka Krka.


Sredstva prikupljena tijekom ovogodišnjeg »Slatkog otoka« namijenjena su stipendiranju malih otočana bez očeva, i to u sljedećoj školskoj godini, nastavila je naša sugovornica, ističući da je u ovoj nastavnoj godini HU »Andrijana Gržetić«, ujedno i jedina organizacija u Hrvatskoj orijentirana isključivo na stipendiranje osnovnoškolaca koje odgaju majke udovice, zahvaljujući lanjskoj akciji isplatila dvije učeničke stipendije u vrijednosti od po 4 tisuće kuna.