Turistički uspjeh

Rabljani zadovoljni sezonom: Milijunto noćenje četiri dana ranije

Ante Matijević

Još niz manifestacija do kraja godine – Ivana Matušan  / Snimio Ante MATIJEVIĆ

Još niz manifestacija do kraja godine – Ivana Matušan / Snimio Ante MATIJEVIĆ

Radimo na tome da budemo čim kvalitetniji i sadržajniji, destinacija u kojoj će zadovoljstvo gosta biti presudnije od broja noćenja, kaže Ivana Matušan  



RAB  Grad Rab je 14. kolovoza ostvario milijunto ovogodišnje noćenje, četiri dana ranije nego lani. Kumulativno, u odnosu na lani Rab bilježi porast broja noćenja od sedam posto.


Najviše ih je ostvareno u objektima u domaćinstvu, ukupno čak 599.362, u hotelima 162.658, kampovima 94.205 dok je nekomercijalni smještaj, odnosno vikendaši zasad stao na brojci od 96.598 noćenja.


U top turističkih nacija na području Grada Raba, do dostizanja milijuntog noćenja, prvo mjesto zauzeli su Nijemci, slijede Hrvati pa Austrijanci, Slovenci  i Talijani.




Lani je, kaže direktorica TZG-a Rab Ivana Matušan, bio isti poredak s neznatno različitim brojem noćenja, a posebo veseli činjenica da su naši najbrojniji turisti naši susjedi, kao i domaći turisti iako Rab ne zanemaruje ni ostala emitivna tržišta te nas u narednim sezonama sigurno očekuju iznenađenja i po tom pitanju.


Direktorica Ureda TZG Rab kaže da je turistički rezultat na području Grada Raba rezultat kontinuiranog rada i promišljanja čelnih ljudi rapskog turizma, na čelu sa predsjednikom TZG-a Raba, ujedno i gradonačelnikom, Nikolom Grgurićem.


I suradnja sa krovnom institucijom TZ-om Kvarnera je odlična, a velika podrška HTZ-a izuzetno puno znači, s obzirom da se Rab mora izboriti za svoje mjesto na turističkom tržištu, ne samo na globalnoj, već i na nacionalnoj razini.


Broj noćenja isključivo je statistički podatak koji nam daje određenu sliku o destinaciji, međutim nije presudan, te je cilj TZG Raba, da destinaciju kao što je grad Rab, učini čim kvalitetnijom i sadržajnijom, u kojoj neće biti broj noćenja presudan, već zadovoljstvo gosta.


Pred Gradom Rabom i Turističkom zajednicom grada Raba predstoji još niz manifestacija do kraja godine kao što su Kantuni,  već ovaj tjedan, zatim Rab jazz festival, Kanata te Advent na Rabu.


Ovim programima oživjet će se ponuda rapskog turističkog proizvoda, ali i svakodnevica žitelja otoka Raba, rekla je direktorica Matušan i dodala da se osim aktualnih zadataka promišlja i o sljedećoj sezoni koja će biti puna pozitivnih iznenađenja i sasvim novih, atraktivnih programa.