Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
11. studenoga 2019.
Udruga Bioteka

Prijavite svog školarca na besplatnu radionicu o tajnama živog svijeta u Malom Lošinju

Foto udruga Bioteka
Foto udruga Bioteka
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2019. u 20:46 2019-08-29T20:46:52+02:00

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da im se pridruže na zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Malom Lošinju” u subotu, 31. kolovoza 2019. u 16 sati na plaži Valdarke u Malom Lošinju.

Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse upoznat ćemo bioraznolikost obalnog staništa.

Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

Tijekom radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost obalnog staništa te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njenoj zaštiti i očuvanju.

unnamed

Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 sata u što su uključeni povremeni odmori.

Radionica će potrajati do 18 sati, ograničena je na 25 polaznika, a obrazac za prijavu je dostupan OVDJE.

Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama. U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.
Za sve informacije otvoreni su kontakti: e-mail antonio.svorenji@bioteka.hr ili 095/4072-159

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.