'Fešta lošinjska kuhinje'

Predstavili se restorani u sklopu festivala ‘KeyQ+’

Bojan Purić

Gužva oko restoranskih štandova / Snimio Bojan PURIĆ

Gužva oko restoranskih štandova / Snimio Bojan PURIĆ

U narednih će mjesec dana niz restorana nuditi po dva jelovnika - riblji i mesni - s čašom vina, po cijeni od 148 kuna



MALI LOŠINJ  S razlogom je otvaranje “Fešte lošinjske kuhinje” Lošinjanima i njihovim gostima draga priredba. Ugostitelji tom prilikom na štandovima na glavnom gradskom trgu predstavljaju neka od svojih jela, kao reklamu za svoje objekte.


Tako je i ovaj put nastala gužva kod štandova, uživalo se u besplatnim dobrim zalogajima, a novost u otvaranju ove, trinaeste po redu “Fešte” je to što je djelomično korištena i razgradiva jednokratna ambalaža.


Ove godine sudjeluju ugostiteljski objekti “Baracuda”, “Bocca vera”, “Cigale”, “Deveron”, “Diana”, “Marina”, “Poljana”, “Silvana”, “Veli žal” i “Za kantuni” iz Malog Lošinja, “Artatore” i “Eki” iz Artatora, “Bonifačić” iz Osora, “Punta” iz Velog Lošinja te “Televrin” iz Nerezina.




Na otvaranju su još bili i predstavnici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Ambroza Haračića te predstavnici proizvođača vina.


U narednih će mjesec dana ovi restorani nuditi po dva jelovnika – riblji i mesni – s čašom vina, po cijeni od 148 kuna. Ovogodišnja “Fešta lošinjske kuhinje” dio je festivala “KeyQ+” koji slavi kulturnu i kulinarsku baštinu pograničnih hrvatskih i talijanskih regija.