Advent na Rabu

Pravo vrijeme za božićnu bajku: Paljenje lampica i koncert Giuliana

Hrvoje Hodak

Trg Municipium Arba u blagdanskom ruhu / Foto Hrvoje HODAK

Trg Municipium Arba u blagdanskom ruhu / Foto Hrvoje HODAK

Bajka najljepšeg otočnog adventa proteže se čitavom povijesnom jezgrom grada koji omeđuju parkovi Dorka i Boškopini zaodjenuti u čarobno božićno-novogodišnje ruho



RAB  Program Adventa na Rabu jučer je simbolično počeo paljenjem lampica na božićnom drvcu postavljenom usred Trga Municipium Arba koji će sa svojom velikom pozornicom tijekom prosinca biti središnjim mjestom adventskog druženja Rabljana i njihovih gostiju.


Ipak, bajka najljepšeg otočnog adventa proteže se čitavom povijesnom jezgrom grada koji omeđuju parkovi Dorka i Boškopini zaodjenuti u čarobno božićno-novogodišnje ruho.


I vrijeme je bilo naklonjeno organizatorima, jer je nakon silnih kiša, olujnih južina i poplava, posljednji dan studenog ipak donio večer kakvu se samo poželjeti moglo, a već u 20 sati trg je bio ispunjen brojnim posjetiteljima.




Rapsku adventsku pozornicu hrvatskim božićnim pjesmama najprije su oživjeli mladi rapski glazbenici okupljeni oko Zbora Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka – Podružnice Rab, a nakon njih o Božiću su zapjevali i članovi Mješovitog zbora »Refuli« pod ravnanjem prof. Tatjane Zorić.


Uz ovacije publike ispraćen je i nastup izvrsnog mladog rapskog pjevača Dine Gušćića koji je najprije vrhunski izveo Elvisov omiljeni »Blue Christmas«, a zatim i vječiti božićni hit »Have Yourself A Merry Little Christmas«.


Pozvavši Rabljane i sve goste otoka Raba na druženje i zajedništvo tijekom predstojećeg vremena došašća, uz veliku zahvalnost svim rapskim sudionicima koji ovaj bogato osmišljeni adventski program čine još posebnijim i domaćinskim, gradonačelnik Nikola Grgurić proglasio je 5. Advent na Rabu otvorenim.


Uslijedilo je paljenje lampica na božićnom drvcu, a zatim su »Diktatori« počeli s koncertnim ugrijavanjem do dolaska na scenu glavne zvijezde večeri Giuliana koji je poznatim hitovima do kasnih noćnih sati zabavljao publiku na Trgu Municipium Arba.