Deveto izdanje

Petak 13. uz »Evo ti pa slušaj!«

Mladen Trinajstić



KRK Deveto izdanje festivala alternativne glazbe »Evo ti pa slušaj!«, samo jednog u nizu zanimljivih i pažnje vrijednih glazbenih manifestacija iza kojih organizacijski stoje članovi udruge »Kreativni Krk«, održat će se nešto ranije no prijašnjih godina. Kako doznajemo od vodstva te udruge pod čijom se dirigentskom palicom ovih dana odvija i serijal glazbenih druženja poznat pod nazivom Tramonto, ovoljetni Evo ti pa slušaj! festival zakazan je za noćne sate petka, 13. srpnja, na prostoru natkrivenog boćališta Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi.


Ovogodišnji headlinerski dio line-upa činit će zagrebački reggae kolektiv »Brain Holidays« čiji je album System Error ove godine bio nominiran za Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe. Uz njih, na jogovima krčkog boćališta iste će noći nastupiti i zagrebački cover bend »One Dread« koji, tvrde organizatori, svira »najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub mješavinu koja ruši zidove i barijere«.


Pozitivne vibracije, kao nezaobilaznu odrednicu reggae glazbe, sa zagrebačkim bendovima na istom će mjestu nastaviti i podijeliti i riječki (DJ) Ličo & Palačinka Soundsystem čiji će glazbeni odabir zasigurno nastaviti ska-punk-reggae-rocksteady-dancehall ritmove koji će sve do u sitne sate u noći srpanjskog petka 13. vladati bodulskom boćališnom arenom. Posjetitelji će u svim nastupima moći uživati besplatno, a program započinje od 21 sat.




Inače, kaže nam Luka Adžić-Kapitanović, čelnik Kreativnog Krka, festival Evo ti pa slušaj! bio je zamišljen kao prigoda da se publici predstavi i ukaže na uzavrelu aktivnost lokalnih demo bendova. No, s vremenom je prerastao u uvijek izvrsno posjećeno koncertno zbivanje prepoznato i izvan Krka po kvalitetnoj alternativnoj glazbi različitih žanrova, a koja se uvijek odvija uz popriličnu dozu opuštenosti i dobrih vibracija.