Pasmina koja izumire

Pepici život zagorčali susjedi, prikupljaju se donacije za njezin spas

Portal Novilist.hr

Pepica

Pepica

Dostojan tretman, prostor, slobodu kretanja, ljubav od ljudi, druženje s djecom i svojom vrstom, podneblje kojemu pripada..., samo je dio toga što će Pepica dobiti, uspije li ova akcija



Do prije par dana malo je tko znao za Pepicu, a onda je ona postala zvijezda društvenih mreža. No, zvijezda kojoj je potrebna pomoć.


Pepica je magarica autohtone hrvatske primorsko-dinarske pasmine, pasmine koja izumire i zaštićena je zakonom u RH. Jedna je od legendi bivšeg Eko Centra Caput Insulae Beli na otoku Cresu, gdje je imala utočište. Nakon raspada udruge prije tri godine udomljena je iz Belog na seosko imanje Filozići 20 kilometara dalje.


Nakon učestalih prigovora susjeda sadašnjem vlasniku, kojemu je predana, dovedena je u pitanje njezina egzistencija i život.




Centar za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja “Moj prijatelj” u Njivicama na otoku Krku voljan je pružiti Pepici sigurno stalno utočište, no njihov budžet nije u mogućnosti pokriti troškove ove akcije.


Dostojan tretman, prostor, slobodu kretanja, ljubav od ljudi, druženje s djecom i svojom vrstom, podneblje kojemu pripada…, samo je dio toga što će Pepica dobiti, uspije li ova akcija.


Iznos koji je potrebno prikupiti je 4630 kuna.


Mole se svi ljudi dobre volje za sudjelovanje da se Pepica otkupi od vlasnika i da se osigura transport u novi dom. 


3810 kn – iznos koji traži vlasnik za otkup500 kn – troškovi transporta 220 kn – veterinarske pretrage IAK100 kn – čipiranje i registriranje kako bi uopće mogla ići u transport

Konto za Pepicu je otvoreno na računu udruge “Moj prijatelj”.


U svrhu uplate treba upisati: Pepica – donacija.


Informacije vezane uz Pepicu javite u FB inbox Iva Dorcic Ljutic, te Trzezbor Piekutowski, a na https://web.facebook.com/MojprijateljNjivice/?ref=ts&fref=ts redovno pratite kakva je situacija.


Tamo možete pratiti svaki korak dok Pepica sigurno ne stigne u novo utočište, i nakon toga rad udruge “Moj prijatelj” gdje ćete moći i posjetiti Pepicu.


I najmanji doprinos je vrlo bitan.


Podaci za  uplatu:


Banka-Privredna banka ZagrebIBAN HR2623400091110431123

Ne zaboravite u svrhu uplate upisati: “Pepica – donacija”.


Također nemojte zaboraviti zavoiriti u njezin album:


https://web.facebook.com/trzezbor.piekutowski/media_set?set=a.745335742263770.1073741874.100003620529532&type=3&pnref=story