Kreće zabava

Maškare mimohodom od Male do Vele place otvorile krčki karneval

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Pod krčkim šatorom u programu karnevala 2019. nastupit će grupa Opća opasnost, Željko Bebek i Mate Bulić. Maskirane zabave subotom startaju od 21 sat, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16 sati



KRK Prva nedjelja po blagdanu Sveta tri kralja tradicionalno je dan kad i u gradu Krku kreće karnevalsko ludovanje. Po dobrom starom običaju, krčki su karnevalisti tijekom jučerašnjeg prijepodneva još jedno izdanje »Krčkog karnevala« otvorili maškaranim mimohodom od starogradske Male place do centralnog gradskog trga – Vele place gdje je, uz taktove bodulskih limenjaka te uz premijerni nastup Mažoretkinja otoka Krka, na jarbol svečano podignuta karnevalska zastava, znamen koji će ondje prigodno visiti idućih tjedana, sve do dana kad će u gradskoj luci biti spaljen Pust.


Nakon što je iz ruku krčkog gradonačelnika Darija Vasilića ključeve grada »pod svoje« preuzeo čelnik karnevalskog odbora, Ivica Žic – Sore, valcerom su razoblje maškara i maskiranog zabavljanja iznova formalno otvorili članovi krčke karnevalske udruge Povero Keko, kojima su se, u nastavku prigodnog programa, praćene koračnicama članova Gradske glazbe Krk priključile mlađahne mažoretkinje ali i brojni Krčani i Krčanke okupljeni na Placi u ovoj prigodi.


Program Krčkog karnevala sad će se preseliti pod šator koji će biti podignut na krčkom autobusnom kolodvoru. Kako smo doznali od organizatora, karnevalista koji će u narednim tjednima »drmati« tim otočnim gradom, u planu su tri karnevalske zabave subotom i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom. Pod krčkim šatorom u programu karnevala 2019. tako će nastupiti grupa Opća opasnost, a potom i Željko Bebek odnosno Mate Bulić. Maskirane zabave subotom startaju od 21 sat, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16 sati gdje okupljene male maškare, uz dobru svirku, očekuju i nagrade za najbolje maske.




Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta na programu je u utorak, 5. ožujka, u popodnevnim satima na Gradskoj rivi.