Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 2n
Sutra: 16° 16° 2n
23. listopada 2019.
Gradsko vijeće

Lošinjski vijećnici jednoglasno izglasali proračun od 114 milijuna kuna

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2018. u 21:22 2018-12-21T21:22:00+01:00

Jednoglasno, potporom svih političkih opcija zastupljenih u Gradskom vijeću, izglasan je proračun Grada Malog Lošinja za sljedeću godinu, u visini od 114.921.265,90 kuna

MALI LOŠINJ Jednoglasno, potporom svih političkih opcija zastupljenih u Gradskom vijeću, izglasan je proračun Grada Malog Lošinja za sljedeću godinu, u visini od 114.921.265,90 kuna.

Na maratonskoj je sjednici Gradskog vijeća održanoj u glavnoj dvorani Lošinjskog muzeja ipak bilo različitih komentara i mišljenja, ali ništa od toga nije kanalizirano kroz amandmane.

Najviše se pritom raspravljalo o (ne)gradnji poduzetničkog inkubatora na Kalvariji; Mario Kamalić (HSS) smatra da treba obaviti novo istraživanje o potrebama poduzetnika za takvim prostorima, dok je Dubravko Devčić (neovisna lista) mišljenja da je inkubator potreban jer pod postojećim uvjetima mladi ne žele zakoračiti u svijet poduzetništva. Gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) također je za novu analizu potreba, a ulaganje u infrastrukturu vidi kao najbolji poticaj razvoju poduzetništva.

Još su o stavkama proračuna raspravljali Branko Domac iz PGS-a kojeg je zanimalo zašto je u proračun uvršten prihod od prodaje stare zgrade osnovne škole, s obzirom na to da se ta zgrada već godinama bezuspješno pokušava prodati, zatim Mario Kamalić koji je za to da se djelatnosti koje obavljaju Komunalne usluge Cres-Lošinj stave na tržište jer njihov sadašnji način rada doživljava kao »reketarenje«, te Andrino Maglievaz koji je uime koalicije IDS-HNS ukratko prokomentirao da je spajanje bivša tri upravna odjela Grada u jedinstveni, bilo dobar potez zbog preglednosti novčanih tijekova. Đurđica Šimičić iz HDZ-a tražila je detalje o stavci uređenja plaže u uvali Bok na otoku Susku te mjere za bolje poslovne rezultate Muzeja Apoksiomena. Dejan Nekić (SDP) tražio je više o stavci letjelišta na Unijama, a Marlen Vlašić (HRAST) o nabavci knjiga za osnovce. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.