Humanitarna akcija

Lošinjani dobrog srca: Igračke, perilica, drva i 12 tisuća kuna za malog Mihaela

Anja Tomović

Društvo prijatelja Hajduka Lošinj-Cres, Kreativno sklonište i MNK Lošinj u suradnji s Gradom i POU-om organizirali su veliku akciju kako bi pomogli stradaloj obitelji Prispilović



MALI LOŠINJ U želji da pomognu stradaloj obitelji Prispilović, lošinjske udruge Društvo prijatelja Hajduka Lošinj – Cres, Kreativno sklonište te MNK Lošinj u suradnji s Gradom, Pučkim otvorenim učilištem i drugima, prikupili su 12 tisuća kuna, kao i igračke, perilicu i drva.


Humanitarna akcija provedena je u tri dijela; u sportskoj dvorani organizirana je humanitarna malonogometna večer, zatim se akcija nastavila i u prostoru Glazbene udruge Kreativno sklonište gdje su održane večeri elektronske plesne glazbe, a Pučko otvoreno učilište omogućilo je rock koncert u kinu Vladimira Nazora na kojem su nastupile grupe Svinjsko korito, LAP i Pump Fiction.


Članovi DPH Lošinj-Cres i Kreativnog skloništa zadovoljni su odazivom i prikupljenim donacijama, a osobito zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima i donatorima na velikom srcu i dobroj volji. – Iako je ovo naša prva zajednička akcija, zasigurno nije i zadnja. Pokazali smo da skupa možemo napraviti velike stvari za malog čovjeka jer zajedno smo jači. I dalje pozivamo sve ljude dobrog srca da pomognu potrebitoj obitelji, zamolio je predsjednik DPH Cres-Lošinj Dario Dolić.

Obitelj Prispilović doživjela je veliku tragediju. U prometnoj nesreći u Cvetkovcu, pred očima malog Mihaela smrtno je stradala njegova dvogodišnja sestrica, a otac zadobio teške ozljede. Iako je Mihaelov tata izašao iz kome i nalazi se na intenzivnoj njezi, teško bolesna mama Sanela Prispilović (r. Subotić), Lošinjanima poznata obzirom da je prethodno živjela na otoku, bila je prisiljena prekinuti kemoterapiju.




Zbog cjelokupne situacije i brige, ona je odlučila u slučaju da Mihael ostane sam, za njega otvoriti žiroračun na koji se može uplatiti dobrovoljne priloge, na br. HR1323400093230956311, Mihael Prispilović, Varaždinska 15, Cvetkovec.