Sjajni rezultati

LUDI KRČKI SVIBANJ Kampovi u plusu 99, “zimmer frei” čak 160 posto

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Samo u prva tri tjedna svibnja u TZG-u Krka zabilježeno je 13,7 tisuća dolazaka, čak 83% više nego lani. Ono što je iznenađujuće za svibanj – čak pola od toga ostvarili su kampovi (7,5 tisuća), a tradicionalno dobro radili su i hotelijeri (3,9 tisuća dolazaka). Ipak, najveći postotni skok ostvario je zimmer frei

KRK  Malo nakon što je čelništvo Turističke zajednice otoka Krka predstavilo izuzetne turističke rezultate ostvarene u dosadašanjem dijelu predsezone u svim destinacijama otoka Krka, s još impresivnijim, a moglo bi se reći i indikativnijim brojkama (koje se može uzeti i kao najavu dobrog nastavka ovoljetnih turističkih kretanja) oglasili su se i iz Turističke zajednice Grada Krka. I to s dobrim razlogom. Naime, na području već tradicionalno najposjećenijeg turističkog odredišta Bodulije tijekom svibnja su ostvareni pažnje vrijedni pozitivni »iskoraci« koje zorno potkrepljuju netom zgotovljeni statistički izvještaji iz kojih se iščitava da je  ukupan broj ovosvibanjskih noćenja na području grada povećan za više od 60 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

»Boom« u kampovima




– Dok smo tijekom lanjskog svibnja na našem području bilježili 33,8 tisuća noćenja, ovih je tjedana iznenađujuće dobra turistička svakodnevica rezultirala s ostvarenih 54,2 tisuća noćenja – prenijela nam je direktorica TU-a TZG-a Krka Nataša Jurina, napomenuvši da je krčka statistika u segmentu kojim se prati broj posjetitelja još impresivnija. Samo tijekom prva tri svibanjska tjedna zabilježili smo 13,7 tisuća dolazaka što je, u odnosu na lanjski usporediv podatak (od »tek« 7,4 tisuće posjetitelja), pozitivan skok od čak 83 posto!


Najviše dolazaka i noćenja u tom je periodu ostvareno u našim kampovima, sve kvalitetnijim, a posjetiteljima očito i interesantnijim ljetovališnim oazama, u čije je unapređenje po pitanju ponude i obogaćenja sadržaja proteklih godina ulagan pozamašan novac. To potvrđuje podatak da je u tim kompleksima tijekom svibnja boravilo  dvostruko više posjetitelja nego lanjskog svibnja. Čak 99-postotni porast broja njihovih posjetitelja (kojih je samo do 20. svibnja u kampovima bilo gotovo 7,5 tisuća) »pokrio« je polovinu ukupnog broja posjetitelja grada, nastavila je naša sugovornica napomenuvši da su već tradicionalno dobro radili i hotelijeri. Oni su sa svojih 3,9 tisuća ugošćenih posjetitelja zabilježili 40-postotni rast svibanjskog prometa.


Najveći skok


– Iako su mnogi strahovali da će ulaganja u podizanje kvalitete krčkih kampova, posebice zbog uvođenja pozamašnog broja luksuznih mobilnih kućica, rezultirati »prelijevanjem« dijela gostiju iz kućne radinosti u »kamperske apartmane«, to se očito ipak ne događa – konstatira Jurina ocjenjujući da i lanjske, ali i ovogodišnje statistike govore u prilog tezi da se u tim smještajnim segmentima odmaraju gosti različitih  preferencija.




Da krčki iznajmljivači apartmana, soba i kuća za odmor i nadalje rade više no dobro, najbolje potvrđuje podatak da je tijekom svibnja u tom dijelu naše receptivne ponude, segmentu koji u špici nosi više od polovice turističkog prometa, ostvaren najveći postotni skok u odnosu na lanjske brojke. Naime, u objektima pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu do 20. svibnja odsjelo je čak 160 posto više gostiju nego u istom razdoblju prošle godine. Ništa manje impresivan nije ni podatak da je od 1. do 20. svibnja u krčkom zimmer freiu ostvareno gotovo 8,6 tisuća noćenja, odnosno 92 posto više  no lani!