Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
22. veljače 2020.
Pjesmom u špicu sezone

Krk Music Fest: Tri dana glazbe, zabave i ulične gastronomije

Puno dobre glazbe, plesa i hrane očekuje Krčane i njihove goste / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Puno dobre glazbe, plesa i hrane očekuje Krčane i njihove goste / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 11:37 2019-06-18T11:37:01+02:00

Na ritam glazbe koja će tijekom prvog ljetnog vikenda doslovce preplaviti Krk nadovezati će se i ostatak programa pa će tako važan dio događanja drugog Krk Music Festa biti posvećen i plesnom pokretu

KRK S prvim danima ljeta, točnije od petka – 21. lipnja pa do nedjelje, grad Krk će sav biti u znaku dobre glazbe, zabave i ulične gastronomije. Tih će dana, naime, to otočno turističko središte svim svojim žiteljima ali i posjetiteljima prirediti drugo po redu izdanje »Krk Music Festa«, još uvijek razmjerno nove ali i ambiciozno zamišljene manifestacije kojom Krčani daju svoj doprinos Svjetskom danu glazbe a koji se obilježava upravo na prvi dan najtoplijeg, te što se tog grada tiče, ujedno i najživljeg godišnjeg doba.

Kako nam je predstavljajući nadolezeće, zbivanjima ispunjene dane jedne od najvećih i najsadržajnijih krčkih »fešta« najavila Nataša Jurina, direktorica TU TZ-a Grada Krka, Festival će i ovog puta publici predstaviti vrhunske hrvatske glazbene umjetnike, ali i lokalne amatere koji svoje slobodno vrijeme provode uz glazbu.

Od folklora do DJ-a– Otvaranje festivala s kojim spremni krećemo u onu »pravu« sezonu i ovog je puta povjereno Gradskoj glazbi Krk, najstarijoj krčkoj kulturnoj udruzi koja će svojim promenadnim nastupom odnosno izvedbama koračnica »zakotrljati« glazbeno trodnevlje, Festival koji će kvalitetnom glazbom ispuniti rivu ali i trgove ovog slikovitog otočnog grada – kaže Jurina.

Krčani i njihovi ljetni posjetitelji tijekom triju festivalskih dana i noći imati će prigodu uživati i u nastupima brojnih lokalnih folklornih društava, DJ-eva te u nizu velikih večernjih koncerata.– Vrhunac festivala, bez daljnjega, i ove će godine biti njegov koncertni dio koji će kroz tri besplatna koncerta publici pružiti vrhunski glazbeni i umjetnički doživljaj – predstavila nam je direktorica krčkog TZ-a.

– ​​Jedan od umjetnika koji je obilježio hrvatsku glazbu nedvojbeno je Arsen Dedić pa je stoga i više no primjereno Svjetski dan glazbe i Krk Music Fest otvoriti programom nazvanim »Večer za Arsena« kojeg će, na pitoresknom trgu Kamplin, u prvoj festivalskoj večeri izvesti njegov sin – Matija Dedić, u društvu s Leom Deklevom i Tedijem Spalatom. Drugog dana festivala vrhunac glazbenog programa biti će cjelovečernji, također besplatni koncert splitskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija koji će se Krčanima predstaviti s velike pozornice na rivi – nastavlja naša sugovornica otkrivši nam da je Gibonnijev koncert rezultat suradnje krčkog TZ-a s našom najvećom hotelskom kompanijom – Valamar Rivierom koja ujedno i sponzor krčkog nastupa te velike i proslavljene hrvatske estradne zvijezde. Treća, ujedno i posljednja glazbena večer publiku će s rive iznova vratiti na Kamplin gdje će se okupljenim ljubiteljima dobre glazbe predstaviti internacionalno prepoznati riječki gitaristički virtuoz – Damir Halilić Hal.

Internacionalna street food gastronomija

I naravno, već lani predstavljena gastronomska nadopuna tog festivala neće izostati niti ovog puta, kaže Jurina najavljujući bogatu i raznovrsnu ponudu internacionalne street food gastronomije. Gastronomski dio festivala odvijati će se na rivi odnosno na ondje postavljenom internacionalnom street food marketu u sklopu kojeg će se svojim specijalitetima ulične hrane predstaviti 13 skupina gastro-entuzijasta iz Europe i svijeta. U ponudi će se naći razne varijante bugera i wrapova, francuske i belgijske slastice, egzotična kuhinja pa čak i okusi odnosno specijaliteti ulične gastronomije daleke Australije. Svoje će mjesto ovog puta dobiti i hrvatski specijaliteti uobličeni i predstavljeni na način street food ponude, predstavila nam je direktorica krčkog TZ-a ovu, uz »Krčki sajam« ujedno i najveću ljetnu zabavnu manifestaciju.

On će, najavljuje Jurina, ondje prezentirati jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih projekata u domeni gitarističke glazbe – alternativni koncept solističkog nastupa uz korištenje čak šest različitih gitara te uporabu vrhunske video produkcije kojom će biti popraćen njegov svirački nastup.​Važan dodatakNa ritam glazbe koja će tijekom prvog ljetnog vikenda doslovce preplaviti Krk nadovezat će se i ostatak programa pa će tako važan dio događanja drugog Krk Music Festa biti posvećen i plesnom pokretu.

– Tijekom prvog dana festivala na krčkoj će se rivi predstaviti riječka plesna skupina Flame s programom nazvanim Bohemian Rhapsody. Za ljubitelje glazbeno-plesnog stvaralaštva pripremljen je i program nazvan »Musicool Fest« a koji je zamišljen u formi zabavno-edukativnog događanja. U okviru tog programa posjetitelji Krka i njegova muzičkog festivala imati će se priliku priključiti plesnim i glazbenim radionicama »Love4Dance« i »Love4Music« a koje će tih dana voditi i djelo provesti iskusni mentori Ivona Brnelić i Olja Dešić.

Svo stečeno glazbeno odnosno plesačko znanje već prijavljenih sedamdesetak polaznika tih radionica koje će se odvijati u dvorani krčke osnovne škole dobiti će priliku prezetirati svojim zajedničkim nastupom »Musicool show« a koji je, u posljednjoj večeri festivala, planiran na prostoru Trga krčkih glagoljaša.

Prigodni program Krk Music Festa odvijati će se i u Kinu Krk gdje su spremne tri besplatne projekcije filmova glazbene tematike. Mlađu će publiku ondje tako razveseliti film »Coco«, a onu odrasliju i biografski film »Amy« o životu i radu legendarne Amy Winehouse. Filmsku trdodnevnicu 2. Krk Music Festa zaključiti će također besplatna projekcija glazbenog filma »Rocketman« inpiriranog životom proslavljenog Eltona Johna.

okvir

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.