Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Hvalevrijedan Valamarov program

Križevačkim 'maslačcima' omogućili ljetovanje u Baški

Članovi križevačke udruge uživali u Baški / Foto Valamar Riviera
Članovi križevačke udruge uživali u Baški / Foto Valamar Riviera
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2019. u 7:49 2019-07-05T07:49:03+02:00

Zahvaljujemo Valamaru na predivnom boravku na moru. Svi naši članovi bili su vrlo sretni tijekom boravka na otoku Krku, ne samo zbog činjenice da velika većina dugo nije bila na moru, već i zbog ljubaznog osoblja koje nam je svima boravak učinilo ljepšim i potpunijim – istakla je predsjednica udruge 'Maslačak' Tamara Premuš

BAŠKA  Već šestu godinu zaredom provodi se Valamarov donacijski program »Tisuću dana na Jadranskom moru« u sklopu kojeg se djeci s posebnim potrebama, mališanima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja ili onima koji se nose s različitim zdravstvenim poteškoćama omogućuje besplatno ljetovanje u objektima te turističke kompanije, a mnogima od njih i prvi susret s morem.

Djeca i mladi iz križevačke udruge »Maslačak« tako su u sklopu tog programa ovih dana imali priliku ljetovati na otoku Krku, u Corinthia Baška Sunny Hotelu.

Boravak na moru pomogao im je u socijalizaciji, usvajanju tehnika plivanja te stvaranju uspomena kojih će se, kažu Križevčani, sjećati cijeloga života. Cilj rada ove udruge socijalna je podrška i unapređivanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama, ali i svih članova njihovih obitelji.

– Zahvaljujemo Valamaru na predivnom boravku na moru. Svi naši članovi bili su vrlo sretni tijekom boravka na otoku Krku, ne samo zbog činjenice da velika većina dugo nije bila na moru, već i zbog ljubaznog osoblja koje nam je svima boravak učinilo ljepšim i potpunijim – istakla je predsjednica udruge Tamara Premuš.

Ljetovanje i aktivnosti su zasigurno pomogle našim »maslačcima« u rehabilitaciji, usvajanju novih znanja i podizanju samopouzdanja, zaključila je Premuš.Program »Tisuću dana na Jadranskom moru« provodi se u okviru Valamarovog krovnog programa društveno-odgovornog poslovanja »Veliko srce Valamara«.

Taj donacijski program, uključujući i ovu sezonu, dosad je omogućio ljetovanje za oko 2.400 mališana iz svih dijelova Hrvatske, a zahvaljujući njemu Valamar Riviera je ovjenčana titulom Ponos Hrvatske – nagradom za humanitarna djela čije dobitnike biraju sami građani. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.