Međunarodna turneja

Krčke mažoretkinje u Monaku, Francuskoj i Španjolskoj

Marinko Krmpotić

Foto E. Mikelj

Foto E. Mikelj

Povod ovoj sjajnoj turneji bilo je sudjelovanje na velikom međunarodnom festivalu na kojem sudjeluju mažoret timovi i puhački orkestri iz cijele Europe – prenijela nam je čelnica Mažoretkinja otoka Krka Elizabeta Mikelj



KRK – Mažoretkinje otoka Krka vratile su se s još jedne, već treće svoje međunarodne turneje u posljednjih deset mjeseci. Nakon uspješnih gostovanja i predstavljanja svojih koreografija u Italiji i Sjevernoj Makedoniji, mlade Bodulke prodefilirale su i Francuskom, Španjolskom te Monakom. Monte Carlo, Nica, Cannes, Arles, Montpellier, Carcassonne, Girona, Malgrat de Mar i Barcelona destinacije su koje su proteklih dana ugostile 28 mladih otočanki, članica Mažoretkinja otoka Krka.


– Povod ovoj sjajnoj turneji bilo je sudjelovanje na velikom međunarodnom festivalu na kojem sudjeluju mažoret timovi i puhački orkestri iz cijele Europe pa su tako mlade Bodulke imale priliku vidjeti mažoretkinje i čuti orkestre iz Italije, Austrije, Češke, Poljske, Turske, Malte, Francuske, Španjolske i mnogih drugih zemalja – prenijela nam je čelnica spomenute otočne udruge Elizabeta Mikelj.


Zajedno s otočnim mažoretkinjama, ovog su puta putovale i njihove mažoret prijateljice iz Samobora te Krašića. Mažoretkinje otoka Krka pratio je orkestar Banda Musicale V. Bellini iz mjesta Rosolini sa Sicilije pa se ne trebamo čuditi ako uskoro naše djevojke otputuju i na turneju po Siciliji, nastavlja Mikelj.




Turneja u trajanju od osam dana počela je na Azurnoj obali i to u Nici, a završila je u Monacu koji je oduševio djevojke. Djevojke su na svojoj turneji gostovale u brojnim svjetski čuvenim gradovima te su, osim obveza vezanih uz nastupe, imale i slobodnog vremena za razgledavanje njihovih znamenitosti. Otočne su plesačice tako stigle obići Sagradu Familiu u Barceloni, zatim Carcassonne – najveći utvrđeni grad u Europi i grad koji se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine, ali i Gironu u Španjolskoj s bogatom poviješću, u novije vrijeme poznatu i kao grad u kojem su se snimale Igre prijestolja.


Djevojke su se sjajno provele i vratile se prepune uspomena koje će zauvijek pamtiti, zaključuje osnivačica i voditeljica Mažoretkinja otoka Krka, napomenuvši da su rasplesane otočanke ovom turnejom zaključile svoj hodogram inozemnih turneja za ovu godinu.


– Ipak, i u idućem nas periodu očekuje niz atraktivnih gostovanja i nastupa, među ostalim i u Londonu, u Parizu i na Malti – nastavlja naša sugovornica, sigurna da će mlade otočanke i na svim nadolazećim inozemnim predstavljanjima dostojno predstaviti svoj otok, Hrvatsku i njenu jaku mažoret scenu.


Ambasadorice Krka


Mažoretkinje nazivaju najboljim ambasadoricama svoga grada odnosno mjesta iz kojeg dolaze, a Mažoretkinje otoka Krka najbolji su dokaz da je tome zaista tako. Osim što pronose ime otoka Krka diljem Europe, pobrinule su se da na svojim gostovanjima promoviraju i proizvode s otoka Krka pa su tako i na ovoj turneji organizatorima i domaćinima manifestacija na kojima su sudjelovale otočne mažoretkinje darovale košarice ispunjene proizvodima karakterističnim za otok Krk.


Upisi u tijeku


Upisi u Mažoretkinje otoka Krka su u tijeku, stoga pozivamo sve djevojke i djevojčice od 4 do 25 godina da nam se pridruže i zajedno s nama stvaraju nove uspomene, prenijela nam je Elizabeta Mikelj. Sve informacije vezane uz pristup spomenutom udruženju mogu se dobiti na 098/ 260 608 ili pak na [email protected].