GŠ Ivan Matetić Ronjgov

Krčani dočekali i glazbenu školu

Mladen Trinajstić

Demonstracija vještina polaznika riječke glazbene škole  / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Demonstracija vještina polaznika riječke glazbene škole / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Krk je dosad jedini u Županiji nepokriven tom vrstom institucionalnog osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja. U  glazbenoj školi 30 učenika



KRK Mladi će se otočani idućeg tjedna dobiti priliku početi glazbeno obrazovati unutar novog Područnog odjela Glazbene škole »Ivana Matetića Ronjgova« Rijeka, netom osnovanog odjela riječke glazbeno-obrazovne institucije. Krk je dosad bio jedino područje Županije nepokriveno tom vrstom obrazovanja.


– Obilazak predstavnika inspekcijske službe nadležnog ministarstva potvrdio je da su prostori OŠ »Fran Krsto Frankopan« u Krku (u kojima će se u poslijepodnevnim satima provoditi glazbeno obrazovanje malih Krčana op.a.) izgrađeni i opremljeni u skladu s propisanim uvjetima i standardima nužnim za provedbu osnovnog glazbenog obrazovanja. Time su sad i službeno ispunjeni svi preduvjeti nužni za provedbu upisa budućih glazbenih školaraca u naš novi područni odjel GŠ »Ivana Matetića Ronjgova«, istakla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr. sc. Edita Stilin ocijenivši da je ovim činom, u čijoj je provedbi Županija uživala nepodjeljenu podršku i »lokalnih struktura«, učinjen golem iskorak u kvaliteti sadržaja ponuđenih otočanima osnovnoškolskog uzrasta.


Da će, nakon što je još početkom ljeta u Krku proveden postupak ocjene glazbenih predispozicija svih za svirku zainteresiranih bodulskih osnovaca već ovog tjedna biti održani i upisi učenika u netom oformljeni Područni odjel potvrdio nam je i prof. Danijel Trinajstić, ravnatelj riječke ustanove umjetničkog obrazovanja.





Na roditeljski sastanak i upise u Glazbenu školu zakazane za danas roditelji trebaju donijeti preslike domovnice i rodnog lista te 100 kuna upisnine, kao i iznos od 200 kuna za participaciju (za rujan 2015).



– Ovim putem želim obavijestiti roditelje učenika koji su zadovoljili uvjete održane audicije da će formalni postupak upisa učenika u prvi razred našeg novog, krčkog osnovnoškolskog glazbenog odjela održati već ovog petka (11. rujna), u prostoru krčke škole i to s početkom od 16 sati. Istom ćemo prilikom, nastavlja prof. Trinajstić, održati i prigodni inicijalni roditeljski sastanak tijekom kojeg ćemo ih upoznati sa svim bitnim informacijama vezanim uz ono što naše nove učenike očekuje već od idućeg tjedna, kad ćemo u Krku krenuti s provedbom redovne nastave.


Uprvi razred krčkog područnog odjela GŠ »Ivana Matetića Ronjgova« Rijeka krenut će 30 glazbeno najtalentiranijih osnovaca sa svih dijelova otoka Krka. A oni će, prenose nam iz čelništva riječke glazbene škole, podjeljeni u dva razredna odjeljenja započeti pohađanje redovne nastave klavira, gitare, trube i klarineta, jednako kao i za sve učenika obvezatnog solfeggia kojeg će u djelo provoditi nastavnici i angažirani suradnici riječke glazbenoškolske institucije.