Župan posjetio otok Rab

Komadina: Moramo osigurati 15 milijuna kuna za radove u Psihijatrijskoj bolnici

Hrvoje Hodak

Župan Zlatko Komadina za posjeta otoku Rabu / Snimio Hrvoje HODAK

Župan Zlatko Komadina za posjeta otoku Rabu / Snimio Hrvoje HODAK

Naš je zadatak kao osnivača ove ustanove u idućem razdoblju osigurati još oko 15 milijuna kuna za dovršenje radova na preostala dva paviljona za potrebe smještaja i terapije korisnika, a uvažavajući važeću zakonsku regulativu i standarde u zdravstvu, čime će biti zaključen višegodišnji ciklus obnove svih objekata Bolnice, rekao je župan



RAB Tijekom posjeta Rabu župan Zlatko Komadina sa suradnicama, osim dviju luka, nakratko je posjetio još jednu ustanovu na otoku kojoj je Primorsko-goranska županija osnivač – Psihijatrijsku bolnicu Rab u Kamporu, gdje se susreo s ravnateljicom dr. sc. Vesnom Šendula Jengić.


Tema sastanka s ravnateljicom Bolnice bila je između ostalog vezana i uz planiranje proračuna Psihijatrijske bolnice Rab za 2019. godinu, rekao nam je župan Zlatko Komadina i dodao:


– Naš je zadatak kao osnivača ove ustanove u idućem razdoblju osigurati još oko 15 milijuna kuna za dovršenje radova na preostala dva paviljona za potrebe smještaja i terapije korisnika, a uvažavajući važeću zakonsku regulativu i standarde u zdravstvu, čime će biti zaključen višegodišnji ciklus obnove svih objekata Bolnice. Dovršenjem ovog ciklusa stvorit će se još bolji uvjeti za liječenje bolesnika, ali i rad djelatnika, te će se omogućiti daljnje otvaranje Ustanove za otočno stanovništvo i šire. Osim psihijatrijske dijagnostike i terapije, ova bolnica nudi i druge specijalističke usluge, a posebno se ističe uspješan rad ambulanti fizikalne terapije te integrativne rehabilitacije. Uz postojeće suvremene trendove u skrbi za mentalno zdravlje koje ova ustanova osigurava, u pripremi je i novi razvojni ciklus koji bi, uz određene promjene zakonske regulative, omogućio pružanje usluge vanjskim korisnicima za bolesti uvjetovane stresom te liječenje i integrativnu rehabilitaciju poremećaja vezanih uz starenje – rekao je Komadina.