Hit destinacija

Jeste li spremni za party groznicu na Zrću? U ponedjeljak kreće sezona na najpoznatijoj hrvatskoj plaži

Danijela Bauk

Foto Petar Fabijan

Foto Petar Fabijan

Prvi u nizu festivala i glazbenih evenata na domaćoj hit destinaciji je Hideout koji počinje u ponedjeljak i traje sve do 30. lipnja, a organizatori zadovoljno poručuju kako su sve ulaznice rasprodane 



Sve je spremno za novu festivalsku sezonu jedne od najpoznatijih party plaža na svijetu – Zrća na otoku Pagu i tamošnjih četiri kluba: Papaya, Aquarius, Kalypso i Noa.


Prvi u nizu festivala i glazbenih evenata na domaćoj hit destinaciji je Hideout koji počinje u ponedjeljak i traje sve do 30. lipnja, a organizatori zadovoljno poručuju kako su sve ulaznice rasprodane. Kao glavne zvijezde festivala kojeg iz godine u godinu pohode tisuće mladih iz cijelog svijeta, a ponajprije iz Velike Britanije, organizatori navode Major Lazer Soundsystem, Marco Carola, Stormzy, Diplo, Jamie Jones, MK, The Martinez Brothers, Hannah Wants, Hot Since 82, DJ Koze, Rødhåd, Elrow presents: Rowlympic Games, Bicep, Darius Syrossian, i mnoge druge.


Top 10 festivala 


Samo par dana kasnije, 3. srpnja klub Kalypso ugostit će trodnevni Hard Island Festival, a među DJ-evima koji će nastupiti organizatori ističu Da Tweekaz, Art Of Fighters, Code Black, Villain, Andy The Core, Angerfist, Audiofreq, Atmozfears, Chain Reaction, Coone, Crypsis, Dr. Rude, Mashup Jack, Meccano Twins, The Melodyst, Minus Militia, Noisecontrollers, Nico & Tetta, Partyraiser, Psyko Punkz, Radical Redemption, The Sickest Squad, Sub Sonik…




Foto Petar Fabijan


Foto Petar Fabijan



Klub Papaya 9. i 10. srpnja bit će domaćin Fantasy festivalu, a glavne zvijezde su Mike Candys i Kris Kross Amsterdam.


Jedan od najboljih svjetskih ljetnih glazbenih festivala Fresh Island počinje zagrijavanjem već 8. srpnja, a službeni početak najavljen je 11. srpnja. Kroz dva festivalska dana u klubovima na Zrću nastupit će French Montana, duo Krept and Konan, engleska DJ zvijezde Tima Westwooda, DJ ikona Jazzy Jeffa, reperica, pjevačica i producentica Lady Leshurr te brojni drugi hip-hop i RNB artisti. Festival završava 13. srpnja nastupom Seana Paula i Rae Sremmurda na velikoj pozornici na plaži Zrće. Program nezaboravne završne večeri počinje u 21 sat, a nastavlja se after partijima u klubovima. Posljednji After Beach Closing Festivala održat će se 14. srpnja u klubu Papaya.


– Iznimno nam je drago da je Festival prepoznat diljem svijeta. Zasigurno ovo je jedan od festivala koji Hrvatskoj radi veliku reklamu i veseli nas ovogodišnje izdanje na kojem očekujemo rekordan broj posjetitelja. Posebno nas veseli i sve veći broj posjetitelja iz Hrvatske za koje se nadamo da će doći i ove godine u još većem broju! – izjavio je jedan od organizatora Festivala Adnan Mehmedović Medo.


Festival je ove godine osvojio nagradu »Attend« za najbolji glazbeni događaj u 2016. u Hrvatskoj, a veliki britanski The Guardian je svrstao Fresh Island u top 10 festivala ovog ljeta koje morate posjetiti. Fresh Island Festival godišnje posjeti od 10 do 15 tisuća glazbenih fanova. Glazbeni program brojni mediji proglašavaju jednim od najboljih na svijetu.


– Glazbeni program je jedna od stvari na koju smo posebno ponosni. Dolaze izvođači koji su trenutno u vrhu svjetske RNB scene i publika je to prepoznala. Očekuje nas izvrstan program koji ne biste smjeli propustiti! izjavio je Phat Phillie.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Fresh Island festival godinama u Hrvatsku dovodi neka od najvećih imena svjetske hip-hop i RNB glazbe, a impresivan line-up i spektakularna produkcija i šestu godinu zaredom će pretvoriti Zrće u jednu od najboljih europskih party destinacija.


Četiri kluba na Zrću, od 15. do 20. srpnja ugostit će Break Out Festival na kojem nastupaju W&W, Fabian Farrel, Maurice West, DJ Olde, Alison Wonderland, 2Simple, Zwiig i Jurki. Area 4 Festival bit će također održan u četiri kluba i to od 17. do 20. srpnja, a headlineri su WE ARE GTA, Jillionaire, Borgore, Stoltenhoff, Yellow Claw, Alison Wonderland i NGHTMRE.


Klub Papaya od 18. srpnja bit će domaćin trodnevnom festivalu Armada Croatia, a nastupaju Orjan Nilsen, Mark Sixma, MaRLo, David Gravell, W&W, Maurice West i TWIIG. Headliner Week bit će održan od 22. do 28. srpnja, a glavne zvijezde su Don Diablo, Headhunterz i Timmy Trumpet.


Black Sheep festival bit će održan od 31. srpnja do 3. kolovoza na četiri pozornice u četiri kluba – Aquarius, Kalypso, Noa i Papaya. Nastupaju Martin Solveig, Dannic, DVBBS i Kura, i mnogi drugi. Duo Showtek 7. kolovoza nastupit će u Papayi.


Barrakud Festival ove će godine biti održan od 12. do 19. kolovoza, a nastupaju Paul Kalkbrenner, Ellen Allien, Ben Klock, Fritz Kalkbrenner, Ilario Alicante i Marco Faraone.


Jubilarni Sonus 


Više od 60 imena svjetske elektroničke scene nastupit će na jubilarnom petom izdanju Sonus festivala. Još imena se pridružilo jednom od deset najboljih svjetskih techno festivala koji će se ove godine održati od 20. do 24. kolovoza u klubovima Papaya, Aquarius i Kalypso na plaži Zrće.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Po prvi put na Sonusu će nastupit Âme DJ, poznati berlinski dvojac koji zajedno s Dixonom stoji iza jedne od najpoznatijih svjetskih etiketa »Innervisions«. Prvi put će publika na Sonusu moći čuti i projekt Floorplan live legende Detroit scene i kako ga poneki zovu, osnivačem minimal techno glazbe – Robert Hood koji će nastupiti s kćerkom Lyric Hood. prvijenac na festivalu koji svake godine okuplja nekoliko tisuća ljudi iz cijelog svijeta imat će i britanski duo Dense & Pika koje su fanovi mogli čuti u poznatim svjetskim klubovima Trouw Amsterdam, Panorama Bar Berlin, Fabric London, Amnesia Ibiza, ali po prvi put u Hrvatskoj. Na petodnevnom festivalu posjetitelji će moći uživati i u nastupu francuskog DJ-a i producenta Agorie, koji je imao priliku surađivati i napraviti remikseve za neke od najpoznatijih imena scene – Mobyja, New Order i Metronomy. Programu se se pridružili i već poznati Sonus artisti – Guti koji će nastupiti live, Magda, Raresh, Valentino Kanzyani, Steffen Deux te regionalna i domaća podrška Ian F., Ivan Komlinović live i Mimi.


Festivalsku groznicu zaključit će Summer Peak koji će biti odražn od 26. kolovoza do 2. rujna.


FESTIVALSKI KALENDAR


Hideout 25.06. – 29.06.


Fresh Island 11.07. – 13.07.


Break Out 15.07. – 20.07.


Area 4 17.07. – 20.07.


Headliner Week 22.07. – 28.07.


Black Sheep 31.07. – 03.08.2


Barrakud 12.08. – 19.08.


Sonus 20.08. – 24.08.


Summer Peak 26.08. – 02.09.