Rujevičke zaruke

Ivana je na Lošinj došla raditi sezonu, upoznala je Marija i – ostala

Bojan Purić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Dvadesetsedmogodišnji Mario radi kao konobar u kafiću na lošinjskoj rivi, a 25-godišnja Ivana u računovodstvu ovdašnje turističke tvrtke. Upoznali su se 2014. godine na Lošinju



MALI LOŠINJ Među neobičnija mjesta za prosidbu ubrajaju se nogometni stadioni, a upravo je na tu ideju došao Mario Bušić iz Malog Lošinja, uputivši bračnu ponudu djevojci Ivani Turkalj preko semafora stadiona na Rujevici u poluvremenu prvenstvene utakmice između Rijeke i Hajduka. Ivana nije dvojila pa se tako na Lošinj s riječke utakmice vraćaju kao zaručnici.


Dvadesetsedmogodišnji Mario radi kao konobar u kafiću na lošinjskoj rivi, a 25-godišnja Ivana u računovodstvu ovdašnje turističke tvrtke. Dok Mario cijeli život živi na Lošinju, Ivana je na otok došla iz Kutine 2014. godine, odraditi ljetnu sezonu u turizmu. Znaju se otada, a ispočetka su njihova češća viđanja ometale obaveze u različitim mjestima – Mariove radne u Malom Lošinju, a Ivanine studentske u Kutini. Ona je na Lošinju odradila i ljetne sezone 2015. i 2016., a potom je ostala na otoku, te zajedno žive protekle dvije i pol godine.


Budući mladoženja i ranije je posjećivao utakmice Rijeke – da mu obaveze dozvoljavaju – vjerojatno bi i češće – dok je njegova odabranica prvi put uživo gledala »bijele« i ujedno prvi put bila na stadiona na Rujevici. Kako kaže, nije očekivala ovakvu prosidbu, iako joj je bilo najavljeno iznenađenje u danima Valentinova…




Prema izvještajima s utakmice, utakmica u nogometnom smislu nije ponudila mnogo; šest i pol tisuća gledatelja nije vidjelo pogodak, ali je zato svjedočilo jedinstvenom trenutku u životima dvoje mladih otočana.