Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
11. prosinca 2019.
Ljetni kamp

Informatički genijalci 10 dana "brusili" znanja na Krku

Foto: OŠ Krk
Foto: OŠ Krk
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2019. u 10:18 2019-07-03T10:18:57+02:00

Kamp je u različite radionice i programe uključio više od 80 polaznika, a tu su se za svoje nastupe na olimpijadama pripremali i članovi juniorske i seniorske informatičke reprezentacije

KRK - Daroviti mladi informatičari iz svih krajeva Hrvatske, pa tako i s cijelog otoka Krka, prigodnom su proslavom zaključili svoje sad već tradicionalno druženje. I ovog je puta 29. Ljetni kamp mladih informatičara Hrvatske koji se u otočnom gradu održava 15. put, odnosno sad već 12. ljeto zaredom, u krčkoj osnovnoj školi okupio te u različite zanimljive i korisne edukativne radionice i programe uključio više od 80 polaznica i polaznika. Oni su u školskim učionicama tijekom deset dana trajanja kampa imali priliku sudjelovati u predavanjima i radionicama Logoa, Pythona, algoritama, natjecateljskog programiranja, Linux/LaTex/Git-a, Officea 365, ali i robotike, 3D modeliranja i brojnih drugih programersko-informatičarskih specijalnosti o kojima su okupljene osnovce i srednjoškolce predano poučavali stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, profesori krčke škole te članovi Kluba informatičara otoka Krka.

Također, u Krku su se za svoje nastupe na međunarodnim informatičkim olimpijadama, točnije na 3. Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi (EJOI 2019), 26. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (CEOI 2019) i 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI 2019), pripremali članovi juniorske i seniorske informatičke reprezentacije, a u društvu ponajboljih hrvatskih informatičara priliku za širenje svojih znanja i vještina dobilo je i 40-ak mladih otočnih osnovaca. Završna svečanost Kampa, već uobičajeno, bila je prigoda i za podjelu priznanja, a najuspješnijim sudionicima i pohvalnica za pokazana znanja i njihovo iznimno zalaganje.

Dobitnici pohvalnica

Pohvalnice ovogodišnjeg Kampa, neki čak i višestruke, tako su zaslužili Dominik Lesica, Mihaela Turk, Jakov Celin, Fran Škarica, Dario Dujmović, Sara Mavrić, Petra Turčić, Nina Wagner, Rebeka Ćaćić, Borna Čizmarević, Lana Šćukanec, Frane Baletić, Lara Semeš, Simeon Stefanović, Martin Vrbovčan, Vito Anić, Ema Borevković, Nikola Kušen, Mihael Kardum, Juraj Mandić, Antun Kralj, Mateo Plavec, Vedran Cifrek, Marin Kupanovac, Adrian Šakić, Eugen Sekovanić, Nika Cundeković, Lorena Kosić i Filip Žužić.

Završnom susretu sudionika 29. Kampa mladih informatičara Hrvatske nazočila je i Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva te ujedno i izaslanica predsjednika Vlade RH, a uz nju i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić te Serđo Samblić, ravnatelj škole domaćina. Hrvatski savez informatičara ovaj je višednevni program organizirao u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i OŠ »Fran Krsto Frankopan«, dok su pokroviteljstvo i potporu pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grad Krk. Vođenje ovog zanimljivog i korisnog ljetnog edukacijskog programa bilo je povjereno Nikoli Dmitroviću, stručnom suradniku Hrvatskog saveza informatičara te Borisu Bolšecu, profesoru krčke OŠ »Fran Krsto Frankopan«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.